Robert Carlsson.
Södertälje SK

Trotjänaren spräckte målnollan – bjöd på poängexplosion

Han hade inte svarat för ett enda mål på de inledande 22 matcherna under säsongen. Mot Rögle lossnade då allt för Södertäljes trotjänare Robert Carlsson. Efter att han väl spräckt sin förhatliga målnolla och skjutit 2-0 i den första perioden kom ytterligare ett mål och en assist av bara farten.

Efter att Rögle kommit ikapp till 2-2 i den andra perioden var det Carlsson som fixade segerrycket för hemmalaget i slutakten. Backsuccén Robin Press hann sätta 3-2 innan Carlsson sköt sitt andra mål för dagen och säsongen fram till 4-2. Trotjänaren fullbordade sedan sin stora kväll med att assistera Jakob Karlsson till 5-2-målet.

SSK:s tre mål i den tredje perioden kom inom loppet av fyra minuter och även om Rögle sedan svarade med två nya fullträffar räckte det hela vägen till tre poäng för laget från kringelstaden. I och med segern tog sig också Södertälje upp över playoff-strecket och man är nu endast en poäng bakom dagens motståndare i tabellen.

Rögle, som fick tre poäng från Christopher Liljewall i matchen, placerar sig numera som sjua i den jämna allsvenska tabellen.