Sök
Alexander Nylander.
Nyheter

Här kommer nästa Nylander: ”Vore riktigt kul att lira med farsan”

Storebror William har redan gjort det i både Södertälje och Rögle. Nu hoppas Alex Nylander att han också ska få möjligheten att spela A-lagshockey tillsammans med pappa Michael Nylander. Hockeysverige.se har träffat 16-åringen som är nästa stora löfte från den stora hockeyfamiljen.
– Det vore verkligen riktigt kul att få lira med farsan, säger AIK-centern.

SOLNA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Pappa Michael Nylander spelade 920 matcher i NHL.
Storebror William Nylander blev draftad av Toronto Maple Leafs i somras och är god på väg mot en egen NHL-karriär via SHL-spel med Modo.
Nu är Alexander Nylander, Alex kallad, nästa man ur Nylander-klanen att kliva ut i rampljuset. Efter sin succé i AIK:s J20-lag och framgångarna med svenska U17-landslaget under World U17 Hockey Challenge i Kanada förra veckan, där Sverige tog brons, har det tisslats och tasslats att han kan vara aktuell för spel i AIK:s A-lag i Hockeyallsvenskan.

Själv tar han A-lagssnacket med en nypa salt när hockeysverige.se träffar honom i samband med en av J20-lagets träningar på Ritorp.
– Nej, jag har inte hört något ännu och det har heller inte snackats om det alls, säger Alex Nylander.

Hur tänker du själv kring spel i AIK:s A-lag framöver?
– Jag tänker faktiskt inte på det så mycket. Det är bara att köra på här i J20. Skulle jag sedan få köra någon match med A-laget så vore det riktigt kul, kanske få köra med farsan där. Det vore verkligen riktigt kul att få göra det.

Jesper Bratt.

Under inledningen av säsongen har Nylander den yngre samlat ihop 20 poäng (8+12) på 16 matcher i J20 SuperElit. En av orsakerna till hans framgångar finner vi i samarbetet med jämngamle radarpartnern Jesper Bratt, som har 19 poäng på 16 matcher. Det är ett samarbete som inte är alldeles olikt det som William Nylander hade med David Pastrnak i Södertälje SK:s juniorlag för två år sedan.
– Jag och Jesper hittar varandra jäkligt bra på isen. Vi har en bra kemi mellan oss och det har klickat redan från första träningen då jag kom hit faktiskt. Vi fick spela tillsammans redan från början, säger Alex Nylander.

Alex ser både likheter och skillnader mellan sig själv och William.
– Jag är en tvåvägsspelare som ska ha en bra offensiv med bra passningar och skapa målchanser. Men främst ska jag vara en bra spelare både offensivt och defensivt.

Hur ofta blir du jämförd med i första hand William?
– Jag vet egentligen inte, men det är faktiskt rätt så ofta. Det är bara några av personerna som känner mig bra som snackar om hur William är och hur jag är.
– Det är ändå kul att bli jämförd ibland och prata om grejer som vi båda gör bra.

Ser du dig mer som en spelfördelare än en målskytt?
– Jag vet inte riktigt. Jag skulle nog säga både och, säger Alex Nylander med ett leende.


Foto: Bildbyrån/Nils Jakobsson

”FÅTT EN MASSA INSPIRATION AV PAPPA”

Pappa till Alex Nylander är alltså Michael Nylander, 42. Han spelade i sju NHL-klubbar mellan åren 1992 och 2011. Han har vunnit två VM-guld, 1992 och 2006. Dessutom utsågs han till VM:s bästa forward 1997. I dag spelar Micke för AIK och har på åtta allsvenska matcher svarat för ett mål. I dagsläget är han dock skadad.
– Pappa har betytt väldigt mycket för mig som hockeyspelare. Han har hjälpt mig genom hockeyn under nästan hela mitt liv. Det har varit riktigt kul att ha han där som ett stöd och han har verkligen alltid varit en riktigt bra pappa.

Alex har även inspirerats av pappa Michaels sätt att spela.
– Jag kollade på en massa matcher som pappa spelade i NHL när jag var liten och som jag fått en massa inspiration av. På så vis har det hjälpt mig mycket i mitt spel också.

I fjol tillhörde Alex Nylander sportklubben i Södertälje. Där svarade han för 22 poäng på 17 matcher i klubbens J20-lag. Till den här säsongen lämnade han SSK för spel i AIK.
– I första hand bytte jag lag för att komma närmare skolan. Det blev väldigt långa resor fram och tillbaka till Södertälje. Då passade det bättre för mig att spela här i AIK, säger Nylander som tillsammans med familjen är bosatt i Stockholm.

Alex Nylander.

Vad har du utvecklat som spelare sedan du kom till AIK?
– Väldigt mycket faktiskt. Jag har fått ett bra förtroende av tränarna vilket har betytt att jag fått spela mycket. Det är även väldigt bra träningar här vilket gjort att jag egentligen utvecklat allt den här säsongen.

Alex Nylanders äldre bror William Nylander draftades i somras av Toronto. Alex själv var med över dit och satt med i publiken i Wells Fargo Center i Philadelphia när brorsan fick iklä sig Maple Leafs klassiska tröja. Alex sticker inte under stol med att den upplevelsen gav mersmak och att själv vill dit en dag. Men det är först om två år som han har möjligheten att draftas.
– Det var verkligen en riktigt kul upplevelse att vara med där och se då William draftades. Nu vet man lite mer vad som krävs för att komma dit. Det är bara att köra och jobba på hårt med fysen, men även köra mycket extra träning ute på isen.

Vad krävs det för att nå NHL tror du?
– Man måste köra mycket extragrejer och träna en hel del på småsakerna efter vanliga träningarna. Sedan tror jag att man behöver köra mycket skott, mycket fys och fokusera varje träning. Att ha inställningen att göra allting lite bättre varje dag.

Har du någon klubb du gärna vill spela för i NHL?
– Toronto Maple Leafs, säger Alex Nylander med ett leende.

Hur ser du på Williams möjligheter till spel med Toronto i NHL framöver?
– Han är en riktigt bra spelare och jag tror att om han fortsätter spela som han gjort i Modo den här säsongen så har han stora möjligheter att spela i Toronto ganska snart.

Kan du själv tänka dig att spela collegehockey i USA eller juniorhockey i Kanada innan eller i samband med draften?
– Ja, det kan bli något sådant faktiskt, men jag vet ännu inte riktigt. Jag har heller inte tänkt så mycket på det ännu även om det lockar lite.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten