PÅPASSLIG. Björn Svensson styrde in två mål bakom Dan Bakala i Moras kasse.
Nyheter

Malmö rivstartade efter uppehållet: ”Ska vara höga krav på oss”

ANNONS

Det var ett tolv dagar långt uppehåll som kom lägligt efter tre raka förluster. Malmö Redhawks rivstartade med att besegra Mora med 5-2 i återstarten.
– Det är höga krav på oss och det ska det vara, säger forwarden Björn Svensson till Viasat Hockey efter två mål i sin comeback efter skada.

Malmö Redhawks är storfavoriten till att ta hem Hockeyallsvenskan den här säsongen. Laget har fört spelet i flertalet av sina matcher så här långt, men inte fått den utdelning i mål och vinster som man vill ha.

I återstarten av Hockeyallsvenskan efter ett tolv dagar långt uppehåll föll dock saker och ting på plats för skåningarna. I hemmamötet med Mora IK blev det vinst med 5-2 efter att laget skjutit tre obesvarade mål i andra perioden. Björn Svensson, tillbaka efter skada, svarade för två av dem.
– Jätteskönt efter en comeback, men speciellt för laget. Det här ger oss lite arbetsro. Vi hade en bra träningsvecka innan det här och har förberett oss bra, säger han till Viasat Hockey.

TVÅ MÅL I FEM MOT TRE EFTER MATCHSTRAFF

Malmö hade tre raka förluster inför uppehållet och kritiska röster har höjts mot laget. Björn Svensson kan förstå det.
– Det är resultatbaserat, så det är klart att rösterna höjs och det blir lite stress. Det är höga krav på oss och det ska det vara. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här.

Mora släppte in tre av målen i numerärt underläge, varav två efter att Malmö fått spela fem mot tre vid två tillfällen i andra perioden efter att norrmannen Christoffer Rasch fått matchstraff för en tackling i ryggen på Malmös back Nils Andersson.

Malmö, som nu är två poäng efter tabelltvåan Mora, fick även mål från Nicklas Jadeland, Henrik Hetta och Frederik Storm. Backen Jens Olsson hade tre assist. Moras mål gjorde av Daniel Hermansson och Emil Bejmo.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL