KONSTMÅL. Seth Griffith hittar nätmaskorna bakom Cory Schneider trots ett utsatt läge.
Nyheter

VIDEO: Här gör rookien ”ett omöjligt mål”

ANNONS

”An impossible goal”, skriker kommentatorn Jack Edwards.
Rookieforwarden Seth Griffiths klassmål för Boston Bruins i nattens 4-2-seger mot New Jersey Devils var inte bara vackert, det blev matchvinnande dessutom.
– Jag visste att något bra skulle hända om jag fick pucken på mål, säger Griffith om 3-2-målet som sänkte Devils i natt.

Seth Griffith mäter bara 175 centimeter i strumplästen. Med den längden måste man vara något speciellt för att kunna spela NHL-hockey. I natt visade 21-åringen att han är just det.

I Bruins möte med New Jersey Devils blev rookieforwarden matchvinnare efter ett mål som har vevats friskt på highlightprogrammen i natt. Vid ställningen 2-2 i slutet av den andra perioden täckte Griffith ett skott i egen zon, tog pucken och hamnade i kamp mot det rutinerade backparet Marek Zidlicky och Bryce Salvador. I stället för att låta sig bli hunsad av veteranerna fortsatte Griffith att kämpa och lyckades sno åt sig pucken – och slå in den i mål mellan sina egna ben. ”ETT OMÖJLIGT MÅL”, gastade Bruins tv-kommentator Jack Edwards om prestationen.
– Hela insatsen var fantastisk, från det att han täckte skottet till att han fick upp farten och kämpade mot deras backar och sedan fick in pucken. Det gav hela båset inspiration och energi. Det var en riktigt bra insats från hans sida, säger coachen Claude Julien till ESPN Boston.

Många av lagkamraterna var faktiskt mer imponerade av Giffiths offervilja när han täckte skottet än av själva avslutet.
– Det var den bästa delen med målet, för det är det som kräver mest tanke. Själva målet var nog mer av en reaktion. När han täckte skott klev han in i skottbanan med bestämdhet, säger assisterande lagkaptenen Chris Kelly.

Bruins fick även ett mål från Carl Söderberg, hans femte för säsongen, fram till 1-1 under ett powerplay i första perioden. Patrice Bergeron stod för ett mål och två assist medan Reilly Smith hade 1+1 för hemmalaget, som nu vunnit fyra raka och sex av sina sju senaste matcher efter en tuff start på säsongen.

Adam Larsson och Jacob Josefson var båda ombytta i New Jersey, men fick dåligt med förtroende. Larsson spelade minst av Devils backar, 12.31, medan Josefson hade näst minst speltid av lagets forwards med sina 9.51. Deras lag har förlorat fyra raka matcher.

Boston – New Jersey 4-2 (2-1, 2-1, 0-0)
Boston:
Carl Söderberg (5), Patrice Bergeron (3), Seth Griffith (4), Reilly Smith (4).
New Jersey: Travis Zajac (2), Jaromír Jágr (3).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM