Henrik Lundqvist.
Nyheter

VIDEO: Herregud, Henke – vilken räddning!

ANNONS

Henrik Lundqvist och New York Rangers gick förlorande ur nattens match mot Edmonton Oilers. Den svenske målvakten svarade ändå för en av säsongens fräckaste räddningar när han stoppade Justin Schultz jätteläge.
– Det hade blivit 6- eller 7-1 om vi inte hade haft Henke, säger Rangers center Derek Stepan till Newsday efter nattens 1-3-förlust.

New York Rangers är inne i en tung period just nu och har inte rosat marknaden i de senaste omgångarna. Nattens insats mot Edmonton Oilers hemma i Madison Square Garden var så dålig att lagets assisterande tränare Ulf Samuelsson sågade spelarna i pausen mellan andra och tredje perioden.
– Kollektivt kan det här vara de två sämsta perioderna jag har sett sedan jag kom hit och då har det spelats en hel del matcher. Vi blir krossade av Edmonton i vår egen arena och det är pinsamt, sade Samuelsson i pausintervjun i tv-sändningen.

Den tidigare Rangersspelaren Benoit Pouliot, som skrev på för Edmonton som free agent i somras, hade det desto roligare. Han spelade fram till Ryan Nugent-Hopkins ledningsmål och sköt själv det matchvinnande 2-1-målet i andra perioden. Pouliot trodde antagligen att han hade plockat upp ytterligare en assist när han elegant spelade fram backen Justin Schultz till ett annat jätteläge i andra perioden. Men den gången sade Henrik Lundqvist ifrån.

Rangers svenske stjärnkeeper lyckades ta sig från stolpe till stolpe och plocka Schultz avslut, något som fick tv-kommentatorerna Sam Rosen och Joe Micheletti att gå bananas i tv-sändningen.
– Det hade blivit 6- eller 7-1 om vi inte hade haft Henke. Utförandet var inte ens i närheten av att vara acceptabelt, säger centern Derek Stepan till Newsday.

På andra sidan isen hade Viktor Fasth det desto lugnare i sitt första NHL-möte med jämngamle Lundqvist. Fasth stoppade 20 av 21 skott och plockade sin andra seger i rad efter att ha gått förlorande ur sina tre första matcher den här säsongen. Lundqvist stoppade 30 av 32 skott efter att matchens sista mål, från Teddy Purcell, kommit i tom kasse.

Rangers enda mål i matchen kom från Carl Hagelins klubba. Det var hans fjärde fullträff för säsongen. I Edmonton stod Oscar Klefbom ännu en gång utanför laguppställningen.

N Y Rangers – Edmonton 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
Rangers:
Carl Hagelin (4).
Edmonton: Ryan Nugent-Hopkins (5), Benoit Pouliot (2), Teddy Purcell (2).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 26 maj
15:20 Sverige - Kanada VM
20:20 Schweiz - Tjeckien VM
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL