Patric Hörnqvist.
Pittsburgh

VIDEO: Här bygger Hörnqvist vidare på succén

ANNONS

Hockeylivet leker för Patric Hörnqvist för tillfället. När Pittsburgh förnedrade Buffalo samlade den svenska forwarden på sig ytterligare två poäng och förlängde sin poängsvit till fyra matcher. I Sabres kasse hade inte Jhonas Enroth mycket att sätta emot.
– Pittsburgh har många vassa verktyg, konstaterar Enroth efter utklassningen.

Patric Hörnqvists karriär har fått ett rejält uppsving sedan ankomsten till Pittsburgh. Vid sidan av Sidney Crosby och Chris Kunitz har svensken tagit sitt spel till en ny nivå och blivit en producerande spelare av toppklass. Den resan fortsatte också när Penguins förnedrade Buffalo på hemmais.

Efter att han assisterat till Kunitz tidiga 1-0-mål slog Hörnqvist själv till i den andra perioden. I spel i numerärt överläge avslutade han ett drömanfall med att distinkt trycka in 3-0 förbi Jhonas Enroth. Pittsburgh fyllde sedan på med ytterligare två powerplay-mål och förbättrade sin procent i spelformen till magiska 41,9.
– Pittsburgh har många vassa verktyg. Målen de gjorde i powerplay var riktigt snygga och förhoppningsvis kan vi ta lärdom av hur ett fantastiskt lag spelar i numerärt överläge, säger Enroth till nhl.com.

I och med de två poängen förlängde Hörnqvist sin poängsvit till fyra matcher. Han har endast lämnat isen poänglös vid två tillfällen den här säsongen och har på tio matcher svarat för 14 poäng, något som ger honom en femteplats i poängligan.

I poängligans topp återfinns som vanligt Hörnqvists kedjekamrat Sidney Crosby. Efter att kanadensaren noterats för tre nya passningspoäng mot Buffalo har han två poäng ner till tvåan Jakub Voráček, Philadelphia. Penguins andra storstjärna, Jevgenij Malkin, är tre poäng bakom Crosby efter att han svarat för ett mål och två assist i natt.

Pittsburgh – Buffalo 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)
Pittsburgh: Chris Kunitz 2 (7), Blake Comeau (3), Patric Hörnqvist (6), Jevgenij Malkin (5).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games