Chris Abbott har precis satt sin straff bakom David Rautio.
SHL

Luleå tappade segern – men bröt helvetessviten till slut

ANNONS

Luleå tappade 3-1 till 3-3 och gick miste om en fullpoängare. Men helvetessviten på fem raka förluster fick man ett slut på efter att ha vunnit en miserabel straffläggning mot Linköping.
– Som vinst betyder det ju att det tar slut på ett helvete på fem matcher, det betyder det i klartext, säger tränaren Joakim Fagervall.

Luleå hade inte vunnit en match sedan 11 oktober när man slog Modo. Sedan dess har man förlorat fem raka SHL-matcher, innan man till slut fick ett slut på helvetessviten hemma mot Linköping.

Men det satt hårt åt. Minst sagt. Man hade 3-1-ledning efter två perioder och var det spelförande laget så långt.

Comebackande Johan Forsberg hade, med hjälp av sin riksbekanta vänstra armbåge, sett till att spela fram Karl Fabricius till 3-1-målet som var andra periodens enda. I en närkampsduell med veteranbacken Magnus Johansson skickade han – sannolikt av misstag – upp armbågen i ansiktet på den specialskyddsprydda hakan hos Johansson, som i sin tur kom ur balans.
– Han träffar väl kanske inte där jag vill ha den idag då, men jag var alldeles för mjuk och släppte förbi honom. Det får jag ta på mitt konto, säger Magnus Johansson till C More, men förklarade även att det kanske skulle varit en utvisning, men medgav att det var en svår situation att se.

Oavsett vilket, så kom Linköping igen. Jacob Micflikier, nybliven poängligaledare i SHL, sköt både 2-3 och 3-3 i tredje perioden och ordnade fram förlängning och straffar. Det sista målet kom med en och en halv minut kvar, 20 sekunder efter att man plockat ut David Rautio och spelade med en extra utespelare.

En ny stark och sen kvittering i slutskedet, precis som för en vecka sedan mot Växjö, där man förlorade efter förlängning efter den sena kvitteringen.
Den här gången föll man också, men efter straffar.
– Det stärker gruppen med de här upphämtningarna som vi haft här och även nere i Växjö. Det känns som vi har en bredare trupp i år. Sen är det ju pissigt att förlora, men det är bra med en poäng, säger Jonas Junland som efter första perioden – vid underläge 1-2 – framstod minst sagt förvirrad gällande hur perioden faktiskt hade gått.

– Vi börjar bra, men sen tar de över så 1-1 får vi vara nöjda med, förklarade han innan han blev upplyst om att det stod 2-1 till Luleå.

I en fruktansvärt usel straffläggning med mängder av missade mål, tappade puckar och allmänt tama straffar, vann till slut Luleå när Chris Abbott avgjorde med straffläggningens tredje mål i den elfte straffrundan.
Segern var, förstås, skön för Luleå efter den misär man haft de senaste veckorna.
– Som vinst betyder det ju att det tar slut på ett helvete på fem matcher, det betyder det i klartext, säger tränaren Joakim Fagervall.

– Självklart känns det fantastiskt skönt att få stopp på den här blödningen och fem raka förluster. Sen är det en matchbild som präglas av de här förlusterna vi haft. De här målen, det är något vi kanske inte fått om vi inte haft de här förlusterna.

Luleås två första mål i matchen sattes av Kristian Näkyvä och Per Ledin.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games