Evan McGrath (mitten).
Västerås IK

Floppade i Västerås – nu återvänder han till Oskarshamn

ANNONS

För två år sedan vann han den allsvenska poängligan som representant för IK Oskarshamn. Nu återvänder Evan McGrath till klubben efter floppen i Västerås.
– Vi vet hans potential och han kommer säkert att lyckas bättre här, säger Oskarshamns sportchef Roger Jönsson.

Evan McGrath spelade för IK Oskarshamn mellan 2011 och 2013. Där blev det 86 poäng på 103 allsvenska matcher för 28-åringen, som vann poängligan i Hockeyallsvenskan under sin sista säsong i klubben.

Efter att ha floppat i Västerås, där det bara blev en assist på 13 matcher innan han fick sparken, står det nu klart att han återvänder till Småland.
– Vi är mycket glada att få tillbaka Evan McGrath till IKO. Det är en spelare som levererat här i flera år och vi vet vad vi får, säger sportchefen Roger Jönsson i ett pressmeddelande.

”DET HAR VARIT FRUSTRERANDE I VÄSTERÅS”

– När möjligheten nu dök upp i och med att Evan haft en tung start i Västerås, tog vi chansen och alla är positiva i styrelse och klubbledning. Vi vet hans potential och han kommer säkert att lyckas bättre här.

McGrath är nöjd med lösningen efter en tung tid i Västerås och dessförinnan i Frölunda, där han spelade 47 SHL-matcher i fjol.
– Det är en bra situation för mig att komma tillbaka till Oskarshamn. Det har varit frustrerande att inte få den roll och speltid jag hade hoppats på i Västerås, säger kanadensaren.
– Nu vill jag bara komma tillbaka i spel och få många minuter istid. Jag känner ju till laget sedan mina tidigare år i Oskarshamn vilket underlättar plus att jag känner Roger och Fredrik väl.

IK Oskarshamn jobbar på att få McGrath spelklar så snart som möjligt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games