Viktor Mårtensson och Noah Welch.
Växjö Lakers HC

Olika straff för slagskämpar: ”Han sökte bråk”

ANNONS

I helgens möte mellan Växjö och Leksand rök Noah Welch och Viktor Mårtensson ihop i ett slagsmål som renderade match penalty för båda två. Nu skärper Dsiciplinnämnden straffen på kombattanterna – och framför allt då Mårtensson.

Det var redan i första perioden av Växjös 2-0-seger mot Leksand hemma i Vida Arena som Noah Welch och Viktor Mårtensson rök ihop. Båda två fick match penalty och missar den närmare omgången på grund av den automatiska avstängning som det straffet för med sig.

Nu stannar det inte där. På tisdagen meddelade Disciplinnämnden att duon stängs av ytterligare en tid. Men något tal om samma straff är det inte. Medan Welch får totalt två matchers avstängning får Mårtensson det dubbla, varav en match omvandlas till böter på 4 000 kronor.
”Nämnden finner ingen anledning att betvivla uppgifterna i anmälan om att det var Viktor Mårtensson som började slagsmålet. Slagsmål utan handskar leder regelmässigt till avstängning. När det gäller avstängningens längd beaktar nämnden, förutom att Viktor Mårtensson började slagsmålet även att Viktor Mårtensson stängdes av vid två tillfällen under förra säsongen, vid ett av tillfällena dessutom för slagsmål”, skriver Disciplinnämnden i sin dom.

Noah Welch är tillbaka i spel på tisdag när Växjö möter Linköping. Viktor Mårtensson får i sin tur vänta tills lördag nästa vecka och Leksands bortamöte med Modo.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM