Nyheter

Efter dopingavstängningen – nu placeras Edwin Hedberg i KHL

ANNONS

Den tidigare Modoforwarden Edwin Hedberg har snart suttit av sin sex månader långa dopingavstängning. Nu placeras 20-åringen i KHL-klubben Medvescak Zagreb.

Det var i våras som beskedet slog ned som en bomb i Hockeysverige. Modos juniorforward Edwin Hedberg fastnade i ett dopingtest efter att ha haft för höga halter av Sibutramin i blodet, ett dopingklassat ämne som framför allt används för att försöka tvinga fram viktminskning. Eftersom Hedberg hade stängt av sig själv den 24 april är det ifrån det datumet hans halvåriga avstängning har gällt. Därmed kan han vara tillbaka i spel igen den 25 oktober.

Nu tycks han vara på väg att hitta en ny klubbadress. Enligt den kroatiska sajten khl.hr ska Edwin Hedberg vara klar för spel i KHL-klubben Medvescak Zagreb. Sajten uppger att 20-åringen ska ha landat i staden under tisdagen.

Den i Östersund fostrade forwarden gjorde tio poäng (5+5) på 51 SHL-matcher med Modo förra säsongen och kom väldigt nära en plats i JVM-laget inför hemmaturneringen i Malmö. Han gallrades bort som en av de sista spelarna inför turneringen.

Enligt khl.hr ska Medvescak Zagreb, som bara vunnit sex av sina 18 första matcher den här säsongen, även ha gjort klart med den NHL-meriterade backen Marc-André Gragnani. 24-åringen, som har inlett säsongen med spel i schweiziska Bern, har gjort 74 NHL-matcher för Buffalo, Vancouver och Carolina. I fjol spelade han för Gagarin Cup-finalisten Lev Prag.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL