Schweiziska ligan

Poängkungen dissades av Rangers – återvänder till Schweiz

ANNONS

I fjol blev Matthew Lombardi poängkung i den schweziska ligan, NLA. På 46 matcher med Genéve-Servette svarade kanadensaren för 50 poäng (20+30). Det ledde till en ny chans i NHL med New York Rangers.

När 32-åringen misslyckades med att ta plats i Rangers laguppställning inför säsongen valde han att bryta kontraktet. I dag blev det klart att Lombardi återvänder till NLA för ännu en säsong i Genéve-Servette. Klubben uppger att man har tecknat ett kontrakt som sträcker sig över 2+1 år med centern.

Lombardi har under sin karriär spelat 536 NHL-matcher med Calgary, Arizona, Nashville, Toronto och Anaheim. Under sin bästa säsong i Arizona 2009/10 svarade han för 53 poäng (19+34). När han därefter fick svåra hjärnskakningsproblem och tvingades avstå från spel i nästan en hel säsong gick det snabbt utför. Efter åtta poäng (4+4) på 28 matcher med Coyotes och Ducks under lockoutsäsongen 2012/13 fick han inget nytt kontrakt och tog chansen i NLA.

Den här artikeln handlar om: