Patric Hörnqvist.
Toronto

Hörnqvist fortsätter leverera: ”Spelar med världens bästa spelare”

ANNONS

Patric Hörnqvist har fått en flygande start på sin Pittsburgh-karriär. I natt sköt han ännu ett mål, och passade fram till ett annat, när Pittsburgh spelade ut Toronto på bortaplan.
– Jag kunde inte be om att få spela med en bättre spelare, sa Hörnqvist efter nya segern.

Stjärnfyllda Pittsburgh ser ut att ha fått ihop en bättre offensiv än på länge den här säsongen. Efter ett målkalas i premiären mot Anaheim (6-4) gick man på knock direkt även i nattens bortapremiär mot Toronto.

Och precis som mot Anaheim var det Patric Hörnqvist som öppnade lagets målkonto. Efter en sargretur dök svensken upp och överlistade Jonathan Bernier i Toronto-kassen. Målet var alltså ”Bengans” andra för säsongen. Bara minuten senare spelade Hörnqvist fram nya radarpartnern Sidney Crosby till 2-0, och när man räknar in Crosbys assist till Chris Kunitz 3-0-mål kommer man fram till att superstjärnan redan stått för sex poäng under säsongsupptakten.

Av förklarliga skäl var det en ganska nöjd Patric Hörnqvist som mötte pressen efter nya showen. Nu har svensken stått för fyra poäng på de två inledande matcherna.
– Det är kul att spela med ”Sid”, han är ju världens bästa spelare. Jag kunde inte be om att få spela med en bättre center. Han är så otroligt stark med pucken och kan skapa chanser hela tiden, sa han till nhl.com.

Men Pittsburgh har ju inte bara Crosby i laget. Även Jevgenij Malkin levererade tre poäng, och sköt sitt första mål för säsongen. Det ”tvåhövdade monstret” och därmed stått för tio poäng på de två öppningsmatcherna.
– Det är viktigt att få en bra start på säsongen. Jag hade en lång sommar, så jag har verkligen väntat på att säsongen ska dra igång. Det är kul att se att den inletts med två vinster, summerade kapten Crosby.

Brandon Sutter var senare den som avslutade Pittsburghs målskytte i matchen, men två Toronto-mål genom Joffrey Lupul och Tyler Bozak snyggade ändå till siffrorna något, och såg till att slutresultatet blev 5-2 till gästande Penguins.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games