Ville Leino
Nyheter

Finske NHL-floppen till KHL

ANNONS

Det har ryktats om Schweiz, och han var på en tryout hos Boston. Men det blir i stället en flytt till KHL för finländaren Ville Leino.

Det blir nämligen spel i kroatiska Medveščak Zagreb för 31-åringen. Där kommer han tränas av Doug Shedden, som också var Leinos tränare i Jokerit för sju säsonger sedan. Kontraktet med den kroatiska klubben är skrivet på ett år.

Leino köptes i somras ut från sitt kontrakt med Buffalo efter att ha upplevt en bedrövlig säsong med noll mål och 15 assistpoäng på 58 NHL-matcher. Hans bästa NHL-säsong i karriären var utan tvekan 2010/2011, då han noterade fina 53 poäng i Philadelphia.

Under Sheddens styre i Jokerit sköt han fenomenala 77 poäng på 55 matcher i Liiga.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL