André Burakovsky.
Washington

Bäckström och Ovi är igång – och nya poäng av Burakovsky

ANNONS

Aleksandr Ovetjkin har vaknat till liv. I natt sköt den ryske superstjärnan sina två första mål för säsongen, när Washington besegrade Boston Bruins med 4-0 på bortaplan.

I vanlig ordning låg Nicklas Bäckström bakom ryssens mål, och han noterade sina två första assistpoäng för säsongen i 4-0-segern. I den andra perioden klev även Washingtons nye svenskstjärna fram och levererade poäng.

Efter målet i debuten stod nämligen André Burakovsky för två assistpoäng i natt. Först passade han fram till Mike Greens 3-0-mål i mitten av den andra perioden, och sen var det också han som låg bakom Joel Wards avslutande 4-0-mål i slutdelen av matchen.
– Det var väldigt viktigt för oss att gå upp till 3-0. Det målet var enormt. Det är viktigt att vi i andrakedjan också kliver fram och levererar poäng, sa den svenske rookien till nhl.com.

Nu har det visserligen bara spelats två matcher av säsongen, men faktum är att Burakovsky leder poängligan för rookies, före Filip Forsberg. Forsberg, som trejdades från Washington, stod för en assistpoäng i Nashvilles 4-1-seger mot Dallas Stars.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM