St. Louis

Mats Zuccarello hade en händelserik start på NHL-säsongen i natt. I New York Rangers bortaseger mot St. Louis Blues hamnade han i handgemäng med motståndarstjärnan T.J. Oshie.
– Jag blev chockad, säger Henrik Lundqvist till New York Post efter den osannolika fajten.

Mats Zuccarello och T.J. Oshie har gjort sig kända som två spelskickliga lirare som använder sina spelsinnen för att skapa trubbel för motståndarna i offensiv zon. I natt bjöd duon dock på helt andra potäter.

Drygt fem minuter in i tredje perioden rök de båda stjärnspelarna nämligen ihop i en ganska vildsint fajt bakom Henrik Lundqvists kasse. Zuccarello, som aldrig tidigare har slagits i NHL, fick ta emot de flesta av slagen, men var ettrig och vägrade lägga sig platt.
– De var alldeles bakom mig och när jag vände mig om och såg att det var han blev jag chockad, skrockade Henrik Lundqvist när han intervjuades av New York Post efter matchen.
– Samtidigt var det lite imponerande.

Rangers vann matchen med 3-2 efter att Rick Nash krattat manegen med två mål och en assist. 30-åringen kritiserades hårt efter sin bleka slutspelsinsats i somras, där han sköt och sköt utan att få något uträttat när Rangers gick till Stanley Cup-final.

Nu fann Nash bra kemi i en kedja med Martin St-Louis och Chris Kreider. Segermålet fram till 3-2 kom från kanadensarens klubba med 1.50 kvar av den tredje perioden.

Henrik Lundqvist stoppade 23 av 25 skott i Rangers kasse. I laget fanns även Carl Hagelin (14.35 i speltid) och Jesper Fast (12.21), som båda var poänglösa. I St. Louis blev det heller inga svenskpoäng från Joakim Lindström (10.26),  Patrik Berglund (16.41) eller Alexander Steen (18.15). Magnus Pääjärvi ställdes utanför laget.

Noterbart är att Rangers nyförvärv Dan Boyle lämnade matchen med en skada. Backen bröt en hand och blir borta i fyra till sex veckor.

St. Louis – N Y Rangers 2-3 (0-1, 0-0, 2-2)