EN HJÄLTES JUBEL. Jonas Almtorp klev fram och levererade ett mål och en assist i vinsten mot Luleå.
SHL

Linköping bröt ny mardrömssvit – vände mot Luleå

ANNONS

Linköping hakar på i toppen av SHL-tabellen. I toppmötet mot Luleå gick man mot en tung förlust, men en sen vändning säkrade segern för hemmalaget. En seger som även innebar ett stopp på en mardrömssvit.
– Vi hängde i hela matchen, och lyckades vända. Otroligt skönt, sa matchvinnaren Jonas Almtorp.

I lördags bröt Linköping en jobbig svit och tog sin första bortaseger för säsongen, när Färjestad besegrades med 5-1. I kväll bröt man en ännu tyngre svit, när man besegrade Luleå efter ordinarie tid. Det hade inte hänt sedan februari 2011.

Efter en mållös förstaperiod var det dock Luleå som tog kommandot över matchen i mittakten när Andreas Hjelm gav laget ledningen. Nichlas Hardt kvitterade visserligen för Linköping, men Luleå återtog ledningen när nyförvärvet Jonathan Granström överlistade Marcus Högberg i hemmakassen.

Då klev Jonas Almtorp in i händelserna på nytt, efter det att han stått för en läcker framspelning till Nichlas Hardts 1-1-mål. 30-åringen höll sig framme efter att Chad Kolarik stått för en magnifik passning, och sköt 2-2.
– Jag vet inte riktigt hur han får igenom den där passningen faktiskt. Men pucken går fram till mig, och jag såg att det fanns en lucka, sa Almtorp till C More efter matchen.

”VI HAR LÄGEN ATT DÖDA MATCHEN”

Men Linköping var som sagt inte nöjda där. Broc Little bröt fram på bästa Broc Little-vis, och lyckades på något märkligt sätt överlista Joel Lassinantti i Luleå-kassen. Ett mål som blev matchavgörande, och som gav Linköping samtliga tre poäng.
– Det var en härlig match, med mycket kamp och högt tempo. Vi hängde i hela tiden, och lyckades vända. Riktigt skönt, fortsatte Almtorp.

Desto bittrare var det i Luleålägret. Joakim Fagervall menade att laget slarvade bort segern.
– Jag tycker faktiskt vi gör en ganska bra match spelmässigt, men vi slarvar bort den. Vi har många lägen att döda matchen.

Luleås förlust gör att Skellefteå tar hand om serieledningen, en poäng före Luleå. Linköping är femma, tre poäng bakom mästarlaget.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM