ÄNTLIGEN. Leksand kunde till slut räkna in sina första poäng för säsongen.
SHL

Äntligen, Leksand!

ANNONS

Mardrömssviten är bruten. Leksand undvek att bli det lag som haft allra sämst inledning i SHL:s historia. I kväll knep dalmasarna säsongens första seger, när Örebro besegrades hemma i Tegera Arena.
– Den här segern tillägnar jag publiken, sa Leksandstränaren Andreas Appelgren till CMore efter segern.

Det mesta kring Leksand har så här långt handlat om kris på isen, och stridigheter utanför densamma. Men nu har man i alla fall kunnat räkna in säsongens första seger, och därmed kunnat stryka den nolla i tabellen som förföljt leksingarna de senaste veckorna.

Inledningsvis såg det dock ut att kunna bli ännu en tung kväll i Tegera Arena. Örebro behövde bara 21 sekunder för att ta ledningen, när Ville Viitaluoma överlistade den debuterade Joakim Lundström i Leksandskassen.

En annan debutant, Linus Hultström, presenterade sig dock bara några minuter senare när han kvitterade till 1-1. Glädjen efter målet blev dock kort, då Daniel Viksten gav Örebro ledningen på nytt, i en målrik förstaperiod som skulle få se ännu ett mål av en finländare innan den var slut. Veli-Matti Savinainen hann nämligen stänka in 2-2 innan vilan.

TROTJÄNAREN BLEV HJÄLTE

Och det var ganska symptomatiskt vem som klev fram i den andra perioden och blev matchvinnare. Då satte nämligen trotjänaren Jens Bergenström 3-2 bakom Julius Hudáček, och det målet räckte för att Leksand skulle kunna ta sina tre första poäng för säsongen. Därmed undvek man att bli kallade för ”sämst någonsin”, vad gäller säsongsöppningar.
– Ja, det är ju betydligt roligare att vinna än att förlora i alla fall, konstaterade Leksands tränare Andreas Appelgren och fortsatte:
– Jag tycker också det är fantastiskt kul för Jocke (Lundström) som går in och gör en så bra match, och för Linus Hulström som gör mål direkt.

Appelgren valde sedan att flytta fokuset till lagets supportrar.
– Jag tycker vi kan tillägna den här segern till våra supportrar, dom ger oss verkligen ett otroligt stöd i en pressad situation.

Leksand är förstås klart sist i tabellen även nu, men har nu bara fem poäng upp till Färjestad och Djurgården i stället för åtta. Örebro återfinns på åttonde plats med tolv inspelade poäng.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games