Mike Helber.
SHL

Helber lämnar LHC – Emvall blir general manager

ANNONS

Årsskiftet kommer att innebära en stor förändring i Linköpings HC:s organisation. Då lämnar nämligen amerikanen Mike Helber sin position som klubbdirektör efter tolv år på posten.
– Efter mer än tjugotvå år inom LHC är det dags att göra något annat, säger Helber i ett pressmeddelande.

Det var 1992 som Mike Helber flyttade till Sverige för att spela hockey i Linköping. Under sina tio säsonger som spelare var han med om klubbens stortstilade resa ändå från division 2 och upp i elitserien. När karriären tog slut 2002 klev Helber in som klubbdirektör i LHC, en roll han har haft ända sedan dess.

Nu närmar sig hans tid i klubben emellertid sitt slut. I dag meddelar Linköping via sin webbsida att Helber kommer att lämna sin post vid årsskiftet.
– Efter mer än tjugotvå år inom LHC är det dags att göra något annat. Jag vill ta ett nytt steg i mitt liv och därmed söker jag mig vidare till ett nytt arbete. Jag är 44 år och har bara haft en enda arbetsgivare i mitt liv, säger Mike Helber.

EMVALL – NY GENERAL MANAGER

Samtidigt som Helber tackar för sig står det klart att klubben har gjort klart med en ersättare till sportchefen Johan Hemlin. Ny general manager i klubben bli precis som väntat den tidigare LHC- och landslagsforwarden Fredrik Emvall.
– Fredrik har både kunskapen som krävs och hjärtat för LHC. Han blir högste tjänsteman inom sportverksamheten och får nu chansen att vara med och forma sin organisation där vi redan nu har väldigt många kompetenta tränare och talangutvecklare, säger Mike Helber.
– Hans organisation skall ansvara för a-lag, juniorlag och damlag och det krävs ett antal medarbetare för att anta utmaningen att behålla och vidareutveckla klubbens position på toppnivå i alla dessa delar.

Emvall var under sin karriär med om att etablera Linköping i SHL. Han kom till klubben från Tingsryd 1999 och representerade LHC till 2010. Under den tiden hann han bli världsmästare med Tre Kronor (2006) och spela två SM-finaler med LHC. Sedan karriären tog slut har han jobbat i klubben, nu senast som vd i klubbens driftsbolag för Stångebro Sportfält och Saab Arena.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games