DUBBELT SÅ KUL! Ronnie Rönnkvist har numera två Old School-böcker på marknaden.
SHL

Beställ nya boken Old School Hockey 2 här!

ANNONS

Varje söndag är det Old School Hockey-dag på hockeysverige.se. Under flera år har Ronnie Rönnkvist intervjuat hockeylegendarer till den omtyckta reportageserien. Nu släpps hans andra Old School-bok på Idrottsförlaget.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det har gått två år sedan Ronnie Rönnkvist släppte sin första Old School Hockey-bok i samband med bokmässan i Göteborg. Nu är det dags för uppföljaren. Under helgens bokmässa har Ronnie och Idrottsförlaget i Västerås passat på att avtäcka Old School Hockey 2.

Precis som föregångaren innehåller den purfärska boken 40 porträtt av stjärnor ur hockeyhistorien. Eller vad sägs om Peter Forsberg, Nicklas Lidström, Dominik Hasek, Jari Kurri, Espen Knutsen och Tomas Sandström, för att nämna några få.

När hockeysverige.se träffar Ronnie Rönnkvist i vimlet på bokmässan konstaterar han att det är en annan känsla att publicera sin andra bok. I ärlighetens namn inte lika speciell.
– Nej, faktiskt inte. Första boken var väldigt speciell eftersom man för första gången fick något fysiskt att hålla i handen. Det här är mer bara ren glädje att få ge ut en bok igen, konstaterar han med ett brett leende.

Är den här boken bättre än den förra?
– Nej! (skratt) Jag skulle ranka dem på samma nivå. Jag har inte tittat på vilka spelare som är bäst eller sämst i Sverige och rankat intervjuerna efter det. Jag har satsat mer på att få ett spännande åldersspann. I den här boken är Hasse Tvilling den äldsta och Nils Ekman den yngsta. Det är mer det jag tittar på.
– Sedan är det klart att det är historierna som spelarna har att berätta som gör varje enskilt reportage intressant. Där handlar det inte om spelarens meriter eller kändisskap, utan om vad han förmedlar.

Vilken av intervjuerna i nya boken är du mest nöjd med?
– Oj, svårt att svara på… Men en som var riktigt kul var Dominik Hasek. Det blev mycket garv i den intervju eftersom han är en lättsam person. Sedan var det kul att sätta sig och ta en fika med Peter Forsberg och höra honom berätta om sin karriär så klart. Jari Kurri också såklart. Men jag tycker personligen att det är lika intressant att sitta hemma hos Mats Åhlberg och höra honom snacka om 70-talets Leksand, för han har precis lika mycket att berätta som Peter Forsberg eller Nicklas Lidström.

Kommer det att komma en tredje bok?
– Ja, det gör det. Vi har tagit hand på det jag och Idrottsförlagets ägare P-O Pärpe. Planeringen är att den ska komma ut om två år, vid bokmässan 2016.

Old School Hockey 2 kan du beställa genom hockeysverige.se. Fyll i formuläret nedan.
Pris: 395 kronor + 49 kronor i frakt

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL