Andreas Appelgren.
SHL

Appelgren om krisen: ”Aldrig satts på prov på det här sättet”

ANNONS

Fem raka förluster och endast tre gjorda mål framåt. Krisen är påtaglig i Leksand för tillfället och den hyllade tränaren Andreas Appelgren säger sig aldrig ha suttit i en liknande sits tidigare.
– Sedan jag varit i Leksand har vi aldrig blivit satta på prov på det här sättet, säger Leksandstränaren.

Det började med en förlust i slutminuten i premiären hemma mot Färjestad, sedan har det bara fortsatt att gå utför för Leksand. Noll inspelade poäng och endast tre gjorda mål framåt på fem matcher talar sitt tydliga språk, masarnas kris är påtaglig.
– Sedan jag varit i Leksand har vi aldrig blivit satta på prov på det här sättet. Vi har hamnat i ett läge där det låser sig i vårt spel, många går runt och funderar på varför de inte gör mål, varför skridskoåkningen inte är som den brukar. Det blir mycket samtal, säger Leksandstränaren Andreas Appelgren till Dalarnas Tidningar.

Appelgren har tidigare hyllats för sitt positiva ledarskap och sättet han lyfter sina spelare på. I strävan efter att bli bättre är han dock inte rädd för att ge kritik i de fall där det behövs.
– Vi jobbar mycket med att skapa trygghet, att spelarna får prata av sig och skapa positiva målbilder. Men samtidigt måste man kunna prata om det som inte är bra. Det är viktigt att känna spelarna väl. Vissa klarar inte kritik, andra går man på lite. Man kan ta fram brister på olika sätt; peka på det rakt ut eller ta fram hur man vill att det ska se ut i stället, vad man vill förstärka, säger Leksandstränaren.

Trots att laget klappade ihop fullständigt mot Luleå menar ändå Appelgren att samtliga lagets spelare visat en stark karaktär och gör vad de kan för att lyfta sig.
– Det är nu det visar sig vilka som tar tag i det. Men det är ingen som viker ner sig. Alla visar verkligen en vilja att lösa det.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM