Johan Mattsson …
Nyheter

Djurgårdslånet nollade Karlskrona

När Djurgården gick upp i SHL och plockade in Mikael Tellqvist och Mantas Armalis fanns det inte längre någon plats för målvaktstalangen Johan Mattsson, som lånades ut till Björklöven.

I kväll stod han sin tredje match för klubben, och höll sin första nolla när Umeålaget besegrade Karlskrona med 2-0. Gästande KHK vann skotten med 33-18, men en storspelande Mattsson såg till att hemmalaget kunde avgå med segern.

Även Timo Leinonen höll sin nolla intakt länge och väl, men i upptakten av den tredje perioden tog Björklöven ledningen via mål av Emil Lundberg, och ungefär tio minuter senare var Lundberg återigen framme och överlistade den finske veteranmålvakten.

Målen var 21-åringens andra och tredje för säsongen, och de säkrade Björklövens andra seger för säsongen. De tre poängen gör att man skickar ned Rögle under kvalstrecket.

För Karlskrona var det här säsongens tredje förlust, men man har alltjämt en poäng till godo på kvällens banemän från Umeå.