Rob Schremp.
Skellefteå AIK

Skellefteå värvar vidare – tidigare Modostjärna klar

ANNONS

Regerande mästarna Skellefteå går som tåget i SHL. Trots det väljer klubben att värva ytterligare en ny forward. På tisdagen blev det klart att den tidigare Modo-amerikanen Rob Schremp ansluter till klubben.

Seger i tre av fyra matcher och tio av tolv möjliga poäng inspelade. Trots alla sommarens spelartapp har Skellefteå inlett årets SHL-säsong på ett övertygande sätt.

Det hindrar emellertid inte general managern Lasse Johansson från att fortsätta värva spelare. På tisdagen offentliggjorde Johansson en ny spelare i form av den amerikanske forwarden Rob Schremp, som representerade Modo så sent som säsongen 2011/12.
– Vi är glada att han vill komma till Skellefteå AIK. Vi har önskat komplettera truppen med ännu en spelare och han besitter många bra kvalitéer som vi tror gör att han kan passa in hos oss., säger Johansson i ett pressmeddelande.

Rob Schremp gjorde 41 poäng (19+22) under sin säsong med Modo. Sedan dess har han testat lyckan i KHL, Österrike och Schweiz. I KHL blev det bara ett mål på 21 matcher med Dinamo Riga säsongen 2012/13 innan han fick flytta på sig. I fjol spelade han för schweiziska Zug och noterades för 36 poäng (9+27) på 42 matcher.

28-åringen ansågs vara en supertalang när han kom fram i Nordamerika i mitten av 00-talet. Han draftades av Edmonton Oilers i första rundan 2004, men kom bara att spela 114 NHL-matcher med Oilers, New York Islanders och Atlanta Thrashers innan han sökte sig till Europa.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games