Ulf Hedberg.
Nyheter

Riksserieguiden

ANNONS

I dag startar Riksserien och den här säsongen är intresset kring serien större än någonsin. Dels har vi ett VM på hemmaplan och dels har Leif Boork klivit in som förbundskapten och rört om i grytan. Men den största anledningen till det ökande intresset för serien är att tjejerna själva visat att man många gånger bjuder på både en bra och underhållande hockey. Inför seriestarten har hockeysverige.se tagit hjälp av tidigare Riksserietränaren Uffe Hedberg för att syna lagens trupper. Så varsågod, här är er guide inför seriestarten.

AIK

Truppen:
1 Sara Besseling, 30 Minatsu Murase – 3 Martina Brolin, 4 Elin Blomqvist, 5 Emelie Berggren, 7 Amanda Lundström, 21 Emmy Alasalmi, 23 Louise Nordberg Tenglin, 91 Linnéa Bäckman. – 6 Clara Hammarlund, 9 Denise Husak-Asp, 10 Fanny Rask, 12 Sabina Küller, 13 Lisa Hedengren, 15 Matilda af Bjuhr, 16 Lisa Johansson, 17 Yuko Hirano, 18 Michelle Yucel, 19 Sara Hjalmarsson, 22 Linda Dupree, 27 Gizela Ahlgren Bloom, 28 Mikaela Ahlstrand, 41 Helene Martinsen, 72 Elin Holmlöv.
Tränare: Ylva Lindberg och Stefan af Bjuhr.

Yuko Hirano.

Hedbergs omdöme om AIK:
AIK har en jämn trupp där det ser bra ut bakåt. Även fast man har tappat, vad jag förstår, Line Bialik så ser ändå AIK riktigt bra ut framåt också. Man har många spelare som kan göra mål med både Lisa Johansson och Lisa Hedengren. Dessutom fick man japanskan Yuko Hirano. Michelle Yucel är också en spelare som jag tycker är giftig liksom Helene Martinsen. Lägg därtill att man fick Elin Holmlöv. En spelare man lätt glömmer bort när man pratar om AIK är Lisa Hedengren. Hon var skadad mycket förra säsongen, men hon är en spelare som betyder mycket för dom.

Hedbergs profil i AIK:
Elin Holmlöv
– Det har varit mycket snack om att hon skulle vara slut och hon har själv sagt att hon skulle lägga av. När Holmlöv trivs är hon en spelare som gör skillnad.

Hedbergs genombrottstjej i AIK:
Martina Brolin
– Det ska bli väldigt kul att följa Martina i AIK. Hon var i Leksand förra säsongen, men fick inte spela speciellt mycket. Jag såg ändå ganska mycket kvalité hos henne och tror hon kommer att få ett genombrott den här säsongen.

 

BRYNÄS

Truppen:
1 Ellen Jonsson, 25 Sara Grahn – 3 Josefine Holmgren, 5 Maja Ewel, 10 Saga Thynell-Nissas, 12 Wilma Carlsson, 15 Sandra Johansson, 17 Anna Södergren, 33 Lina Bäcklin – 7 Jennifer Törnhult, 8 Maja Wessling, 14 Malin Wong, 16 Anna Borgqvist, 19 Betty Jouanny, 20 Louise Hugosson, 22 Angelica Östlund, 23 Tilda Svensson, 91 Moa Öberg.
Tränare: Henrik Orevik och Madeleine Östling

Sara Grahn.

Hedbergs omdöme om Brynäs:
Jag tror faktiskt att Brynäs kommer få det jobbigt. Man har några riktigt bra spelare. Jag tänker då på Sara Grahn i målet samtidigt som man har kanske Sveriges bästa back i Lina Bäcklin. Även fast Anna Borgqvist varit lite skadad senaste åren så är hon topp tre bland centrarna i Sverige. Men tittar jag på laget runt om dom här tjejerna så ser det bara så där ut måste jag säga. Det är lite för ihåligt och man har tappat för mycket spelare. Man hade en bredare trupp när man gick till final 2012 än vad man har idag.

Hedbergs profil i Brynäs:
Lina Bäcklin – Jag tycker att hon har det mesta och kommer att bli väldigt betydelsefull för både Brynäs och landslaget framöver.

Hedbergs genombrottstjej i Brynäs:
Maja Wessling – En tjej född 1997 och som spelar i juniorlandslaget. Redan för flera år sedan sa man att hon skulle kunna bli riktigt bra och det känns som hennes utvecklingskurva kommer att gå ytterligare uppåt.

 

SUNDSVALL

Truppen:
30 Anna Engström, 37 Ida Winkler, 84 Jonna Kågström – 2 Anna Wassdahl, 3 Ricca Valentina, 4 Pernilla Sandström, 5 Threse Persson, 9 Lina Holm, 22 Annie Svedin, 29 Emma Carlsson, 54 Sofia Johansson – 10 Evelina Larsson, 12 Tindra Sjöberg, 14 Åse Andersson, 15 Natalie Eriksson, 18 Maria Fuhrberg, 24 Kajsa Persson, 27 Marie-Sofi Överholm, 34 Elena Orlando, 71 Louise Bergström, 97 Julia Kaldensjö.
Tränare: Lars Johansson och Jan Engström

Annie Svedin. Foto: Bildbyrån.

Hedbergs omdöme om Sundsvall:
Sundsvall kommer att få kriga för att klara sig från att åka ur serien, tyvärr. Ida Winkler i målet kommer att bli riktigt betydelsefull för Sundsvall. Hon är verkligen redan en jätteduktig målvakt, reaktionssnabb och bra i närspelet. Nu har hon varit med ett tag och fått både rutin och erfarenhet. Annie Svedin kommer också att bli jätteviktig naturligtvis. Hon blir antagligen den som får dra det värsta lasset bakåt. Annars har man för dåligt framåt, där ser det helt enkelt för svagt ut. Dessutom har man tappat bra spelare som Erica Udén Johansson och Melissa Waldie.

Hedbergs profil i Sundsvall:
Annie Svedin – Hon har bra mycket landslagsrutin och har varit borta på college och spelat. Hon har verkligen gått framåt och, som sagt var, hon kommer bli otroligt viktig för Sundsvall den här säsongen.

Hedbergs genombrottstjej i Sundsvall:
Julia Kaldensjö – En forward född 1997. Hon var med redan förra året och var redan då riktigt bra. Hon kommer att bli ännu bättre den här säsongen.

 

LEKSAND

Truppen:
31 Julia Åberg, 35 Denise Reuterström – 3 Elin Lundberg, 6 Wilma Ekström, 7 Emma Lind, 8 Amanda Bäckebo, 14 Sofia Engström, 15 Ebba Andersson, 21 Josefin Söderberg, 33 Petra Eriksson – 5 Linnea Obratt, 9 Madeleine Hall, 10 Felicia Karlsson, 11 Cecilia Östberg, 12 Emelie Berlin, 13 Hanna Sköld, 17 Hanna Lindqvist, 19 Amanda Lindberg, 20 Ilze Bicevska, 22 Carloine Siik, 24 Lina Wester, 26 Felicia Meyer, 28 Iveta Koka, 29 Linnea Peterson, Wilma Johansson, Emma Murén, Kajsa Armborg.
Tränare: Jens Nielsen och Kjell Snibb.

Hanna Lindqvist.

Hedbergs omdöme om Leksand:
Leksand kommer att tillhöra toppen, det är jag helt övertygad om. Man har fått behålla det här laget ytterligare en säsong vilket jag tycker är kul. Det är många som håller i och inte lägger av. Leksand ser starka ut både framåt och bakåt. Även fast Julia Åberg och Denise Reuterström är unga så är dom redan riktigt bra målvakter båda två. Julia var dessutom grym i slutspelet förra säsongen. Det är bra också att man fått Cissi Östberg och Lina Wester att satsa ytterligare minst en säsong.

Hedbergs profil i Leksand
Hanna Lindqvist – Man pratar oftast om Cissi Östberg och Lina Wester, men jag tycker att Hanna är en spelare som alltid ger allt och gör sällan en dålig match. Hon är en viktig tjej för laget. Dessutom gör hon ofta första målet i matcherna.

Hedbergs genombrottstjejer i Leksand:
Amanda Bäckebo och Hanna Sköld:
– Båda är födda 1997. Jag tycker att dom har en fruktansvärt bra utvecklingskurva. Hanna Sköld kan bli hur bra som helst. Hon är också en spelare som alltid ger allt. Amanda Bäckebo spelade mycket med killar innan hon började spela med tjejer. Det syns i hennes spel då hon är väldigt mogen i spelet.

 

LINKÖPING

Truppen:
1 Vendela Jonsson, 30 Kim Martin Hasson, 32 Sara Klint – 3 Lisen Hållberg, 5 Jessica Adolfsson, 7 Anna Kjellbin, 8 Kristina Vikdahl, 12 Emma Holmbom, 18 Ingrid Morset, 20 Emilia Andersson – 4 Emma Härle, 9 Madelen Haug-Hansen, 21 Matildah Andersson, 22 Denise Altmann, 24 Christa Alanko, 42 Jenni Asserholt, 47 Anna Rydberg, 51 Pernilla Winberg, 53 Jennifer Wakefield, 57 Linnea Jonsson, 89 Stefanie Marty, 92 Melinda Olsson, 93 Nina Aronsson
Tränare: Peter Frantz

Jenni Asserholt.

Hedbergs omdöme om Linköping:
Alla säger att Linköping ska vinna SM-guld och jag kan bara hålla med. Får man dessutom Jennifer Wakefiled klar så kommer man att vinna. Linköping har haft samma lag, grundstommen i alla fall, i några år Det är ett lite äldre lag och man har inte behövt börja om hela tiden med unga spelare. Man har Kim Martin Hasson i målet. Bland backarna har du Emilia Andersson och Emma Holmbom. Även Anna Kjellbin har spelat bra många år fast hon är född 1994. Framåt har man Denise Altmann, Jenni Asserholt och flera andra som spelat länge. Sammantaget gör det otroligt mycket. Dessutom har man nu fått spelare som Pernilla Winberg, Ingrid Morset, Melina Olsson med flera.

Hedbergs profil i Linköping:
Jenni Asserholt
Hon är ju inte lagkapten i landslaget för intet. Hon är alltid den som vill köra på hårdast i alla matcher.

Hedbergs genombrottstjej i Linköping.
Jessica Adolfsson –
En back född 1998. Jag har sett henne en del och hon var med redan förra säsongen och spelade. Jag tror att hon kommer få spela ännu mer den här säsongen och kan bli hur bra som helst.

 

MODO

Truppen:
1 Carolin Hermansson, 26 Sarah Berglind, 50 Emma Söderberg – 2 Ebba Strandberg, 4 Malin Axelsson, 5 Johanna Olofsson, 6 Matilda Elfving, 7 Frida Gradin, 11 Matilda Rantanen, 14 Moa Evertsson, 24 Ebba Berglund, 29 Moa Viklund, 36 Malin Sjögren, 45 Paula Bergström, 46 Hanna Rylander – 9 Moa Wernblom, 12 Emma Nordin, 15 Andrea Cordoba, 16 Liga Miljone, 17 Erika Grahm, 18 Alice Östensson, 20 Celine Tedenby, 21 Isabell Palm, 23 Olivia Carlsson, 32 Mariam El-Mahmadi, 41 Jennica Haikarainen, 48 Nathalie Erno.
Tränare: Mikael Nilsson och Björn Edlund

Erika Grahm.

Hedbergs omdöme om Modo:
Modo har den här säsongen jättemånga unga tjejer i truppen. Man har från Modos sida en förmåga att plocka fram det bästa ur dom här unga spelarna och dessutom har man en otroligt bra hockeygymnasieverksamhet. Även fast truppen ser ung ut så kommer man att vara med länge. Ju längre säsongen går blir man bara bättre och mer och mer inne i spelet och serien. Man ska inte räkna bort Modo.

Hedbergs profiler i Modo:
Erika Grahm, Emma Nordin och Johanna Olofsson – Dom här tre tjejerna kommer från klubbens fina 91-kull. Ska jag bara plocka ut en så får det bli Erika Grahm. Hon är deras lagkapten och den som driver laget hela tiden.

Hedbergs genombrottstjej i Modo:
Andrea Cordoba –
Hon spelade inte så mycket förra säsongen, men jag har sett henne en del samtidigt som jag hört att hon var väldigt bra nu på försäsongen. En skön spelartyp.

 

MUNKSUND/SKUTHAMN

Truppen:
35 Anna Hagberg, 37 Maria Omberg – 2 Jessica Wellborg, 3 Josefine Åström, 4 Linda Holmqvist, 5 Fanny Erstam, 7 Ida Boman, 8 Josefine Jonsson, 9 Henriette Slettbak, 11 Moa Ragnarsson, 19 Emma Eliasson – 12 Kristin Andersson, 14 Maria Pettersson, 15 Emelie Jönsson, 17 Linn Malander, 23 Lisa Ekberg, 24 Zsofia Jokai-Szilagyi, 26 Ellen Pallage, 27 Rebecca Stenberg, 28 Sara Lindkvist.
Tränare: Anders Eliasson och Lars Helsing.

Emma Eliasson. Foto: Bildbyrån.

Hedbergs omdöme om Munksund/Skuthamn:
Munksund/Skuthamn är lite svårbedömda faktiskt. Dom har tappat lite spelare. Bland andra Melinda Olsson och Jennifer Wakefield till Linköping. Det var två spelare som betydde ganska mycket för dom mot slutet av förra säsongen. Olsson är en tuff och tung spelare att möta och henne har man inte lyckats ersätta fullt ut. Ändå känns Munksund ganska stabila och jag tycker att man har ett ganska jämnt lag. Det man kanske måste sätta ett frågetecken för är hur pass starka man är bakåt.

Hedbergs profil i Minksund/Skuthamn:
Emma Eliasson
– Jag tycker att hon är en färgklick inom damhockeyn. Hon säger alltid vad hon tycker, men framförallt kan hon spela på alla positioner. Hon är lika bra offensivt som hon är defensivt och har också både spelat forward och back i landslaget. Hon kommer att betyda mycket för Munksund.

Hedbergs genombrottstjej i Minuksund/Skuthamn:
Linda Holmqvist –
En back som inte är så storväxt. Linda har varit med några år och jag gillar henne. Hon är bra på rören och en bra speluppfattning.

 

SDE HOCKEY

Truppen:
30 Lovisa Berndtsson, 35 Lovisa Selander – 5 Henny Franzén, 9 Cloé Keizer, 13 Hanna Blomqvist, 14 Magda Winbo, 18 Linn Hansén, 21 Johanna Lagus, 23 Glenda Edie – 2 Agnes Wilhelmsson, 3 Rebecca Dahl, 6 Katie Henry, 7 Sofia Axelson, 8 Nora Brgles, 10 Amanda Helgöstam, 12 Karin Wenger, 16 Zoe Barbier, 17 Ethel Wilhelmsson, 19 Emilie O´Konor, 24 Malin Zetterberg.

Frida Ekdahl.

Hedbergs omdöme om SDE Hockey:
SDE kommer att få det jobbigt och kommer att tillsammans med Sundvall få jobba längst ner i tabellen. SDE ser också lite ihåliga ut både framåt och bakåt. Man har inte någon spelare som så där riktigt sticker ut med riksseriemått mätt. Målvaktssidan ser ändå bra ut med Lovisa Berndtsson och Lovisa Selander. Det är två bra målvakter och som kommer att bli viktiga för SDE. Givetvis kommer man märka av tappet av spelare som Danijela Rundqvist och Frida Ekdahl.

Hedbergs profil i SDE Hockey:
Emelie O´Konor
– Hon står för rutinen och man kan väl säga att hon var med redan för länge sedan. Även om hon är seriens äldsta spelare så kommer hon med sin rutin betyda väldigt mycket för SDE.

Hedbergs genombrottstjej i SDE Hockey:
Amanda Helgöstam – En forward född 1996. Hon kommer att vara en av SDE:s bättre forwards trots att hon är så pass ung.

 

Så här slutar Riksserien enligt Uffe Hedberg:
1. Linköping
2. AIK
3. Leksand
4. Modo
5. Brynäs
6. Munksund/Skuthamn
7. Sundsvall
8. SDE Hockey

Så här spelas de två första omgångarna av Riksserien helgen 20 och 21 september:

Omgång 1
Linköping – SDE Hockey
Sundsvall – Munksund/Skuthamn
AIK – Brynäs
Leksand – MODO

Omgång 2
Linköping – Brynäs
Leksand – Munksund/Skuthamn
Sundsvall – MODO
AIK – SDE Hockey

Här hittar ni resterande del av spelprogrammet.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 02 december
15:15 Leksand - Linköping SHL
15:15 Oskarshamn - Frölunda SHL
15:15 Rögle - Modo SHL
16:00 Jukurit - KalPa Liiga
16:00 Kärpät - Helsingfors IFK Liiga
16:00 Pelicans - JYP Liiga
16:00 Lukko - TPS Åbo Liiga
16:00 Ässät - SaiPa Liiga
16:00 Tappara - Vaasan Sport Liiga
16:00 Djurgården - Modo SDHL
18:00 Örebro - Skellefteå SHL
18:00 Luleå - Växjö SHL
18:00 Timrå - Malmö SHL
18:00 Södertälje - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 Färjestad - HV 71 SHL
20:00 Dallas Stars - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks NHL
22:30 Nashville Predators - New York Rangers NHL
00:00 Florida Panthers - New York Islanders NHL
söndag 03 december
01:00 Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Seattle Kraken NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
03:00 Arizona Coyotes - St Louis Blues NHL
04:00 Calgary Flames - Vancouver Canucks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Washington Capitals NHL
12:00 AIK - Brynäs SDHL
12:00 Djurgården - Luleå SDHL
12:05 Linköping - Modo SDHL
15:00 HV 71 - Frölunda SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
20:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
00:00 New York Rangers - San Jose Sharks NHL
måndag 04 december
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Buffalo Sabres - Nashville Predators NHL
02:00 Los Angeles Kings - Colorado Avalanche NHL
19:00 Djurgården - Almtuna Hockeyallsvenskan
tisdag 05 december
01:00 Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Dallas Stars NHL
01:30 Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Montreal Canadiens - Seattle Kraken NHL
03:00 Arizona Coyotes - Washington Capitals NHL
04:00 Vegas Golden Knights - St Louis Blues NHL
19:00 Skellefteå - Färjestad Champions Hockey League
19:45 Rapperswil - Vitkovice Champions Hockey League
19:45 Servette - Växjö Champions Hockey League
onsdag 06 december
01:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings NHL
01:00 Ottawa Senators - New York Rangers NHL
01:30 Buffalo Sabres - Detroit Red Wings NHL
01:30 New York Islanders - San Jose Sharks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Nashville Predators NHL
03:00 Colorado Avalanche - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
04:00 Vancouver Canucks - New Jersey Devils NHL
18:00 Pardubice - Lukko Champions Hockey League
19:00 Nybro - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Brynäs - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kalmar Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Södertälje Hockeyallsvenskan
torsdag 07 december
01:00 Florida Panthers - Dallas Stars NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 St Louis Blues - Vegas Golden Knights NHL
03:30 Edmonton Oilers - Carolina Hurricanes NHL
18:00 Brynäs - HV 71 SDHL
19:00 Växjö - Färjestad SHL
19:00 Modo - Timrå SHL
19:00 Leksand - Frölunda SHL
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Oskarshamn - Örebro SHL
19:00 HV 71 - Luleå SHL
19:00 Malmö - Linköping SHL
fredag 08 december
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Detroit Red Wings - San Jose Sharks NHL
01:00 Boston Bruins - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - Columbus Blue Jackets NHL
02:00 Washington Capitals - Dallas Stars NHL
02:00 Nashville Predators - Tampa Bay Lightning NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:00 Calgary Flames - Carolina Hurricanes NHL
03:00 Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Minnesota Wild NHL
04:30 Seattle Kraken - New Jersey Devils NHL
17:30 KooKoo - Pelicans Liiga
17:30 TPS Åbo - Lukko Liiga
17:30 JYP - HPK Liiga
17:30 Ilves - Tappara Liiga
17:30 Helsingfors IFK - KalPa Liiga
17:30 Ässät - Kärpät Liiga
17:30 Jukurit - SaiPa Liiga
18:00 Leksand - HV 71 SDHL
18:00 Brynäs - Frölunda SDHL
19:00 Östersund - Kalmar Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Nybro Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Brynäs Hockeyallsvenskan
lördag 09 december
01:00 Florida Panthers - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
13:45 Modo - SDE SDHL
15:00 Luleå - AIK SDHL
15:15 Örebro - Växjö SHL
15:15 Timrå - Oskarshamn SHL
15:15 Skellefteå - Malmö SHL
16:00 SaiPa - Jukurit Liiga
16:00 Vaasan Sport - JYP Liiga
16:00 Pelicans - Ilves Liiga
16:00 HPK - Tappara Liiga
16:00 Lukko - Kärpät Liiga
16:00 TPS Åbo - Ässät Liiga
17:30 KalPa - KooKoo Liiga
18:00 Rögle - Leksand SHL
18:00 HV 71 - Frölunda SHL
18:00 Linköping - Luleå SHL
18:00 Färjestad - Modo SHL
19:00 Boston Bruins - Arizona Coyotes NHL
22:00 Calgary Flames - New Jersey Devils NHL
22:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
söndag 10 december
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:00 Detroit Red Wings - Ottawa Senators NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Nashville Predators NHL
01:30 New York Islanders - Los Angeles Kings NHL
02:00 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Colorado Avalanche - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Tampa Bay Lightning NHL
12:00 Leksand - Frölunda SDHL
12:00 Djurgården - Linköping SDHL
15:00 Luleå - SDE SDHL
15:45 Davos - Langnau Tigers National League
16:00 Modo - AIK SDHL
19:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
22:00 Edmonton Oilers - New Jersey Devils NHL