Ulf Hedberg.
Nyheter

Riksserieguiden

I dag startar Riksserien och den här säsongen är intresset kring serien större än någonsin. Dels har vi ett VM på hemmaplan och dels har Leif Boork klivit in som förbundskapten och rört om i grytan. Men den största anledningen till det ökande intresset för serien är att tjejerna själva visat att man många gånger bjuder på både en bra och underhållande hockey. Inför seriestarten har hockeysverige.se tagit hjälp av tidigare Riksserietränaren Uffe Hedberg för att syna lagens trupper. Så varsågod, här är er guide inför seriestarten.

AIK

Truppen:
1 Sara Besseling, 30 Minatsu Murase – 3 Martina Brolin, 4 Elin Blomqvist, 5 Emelie Berggren, 7 Amanda Lundström, 21 Emmy Alasalmi, 23 Louise Nordberg Tenglin, 91 Linnéa Bäckman. – 6 Clara Hammarlund, 9 Denise Husak-Asp, 10 Fanny Rask, 12 Sabina Küller, 13 Lisa Hedengren, 15 Matilda af Bjuhr, 16 Lisa Johansson, 17 Yuko Hirano, 18 Michelle Yucel, 19 Sara Hjalmarsson, 22 Linda Dupree, 27 Gizela Ahlgren Bloom, 28 Mikaela Ahlstrand, 41 Helene Martinsen, 72 Elin Holmlöv.
Tränare: Ylva Lindberg och Stefan af Bjuhr.

Yuko Hirano.

Hedbergs omdöme om AIK:
AIK har en jämn trupp där det ser bra ut bakåt. Även fast man har tappat, vad jag förstår, Line Bialik så ser ändå AIK riktigt bra ut framåt också. Man har många spelare som kan göra mål med både Lisa Johansson och Lisa Hedengren. Dessutom fick man japanskan Yuko Hirano. Michelle Yucel är också en spelare som jag tycker är giftig liksom Helene Martinsen. Lägg därtill att man fick Elin Holmlöv. En spelare man lätt glömmer bort när man pratar om AIK är Lisa Hedengren. Hon var skadad mycket förra säsongen, men hon är en spelare som betyder mycket för dom.

Hedbergs profil i AIK:
Elin Holmlöv
– Det har varit mycket snack om att hon skulle vara slut och hon har själv sagt att hon skulle lägga av. När Holmlöv trivs är hon en spelare som gör skillnad.

Hedbergs genombrottstjej i AIK:
Martina Brolin
– Det ska bli väldigt kul att följa Martina i AIK. Hon var i Leksand förra säsongen, men fick inte spela speciellt mycket. Jag såg ändå ganska mycket kvalité hos henne och tror hon kommer att få ett genombrott den här säsongen.

 

BRYNÄS

Truppen:
1 Ellen Jonsson, 25 Sara Grahn – 3 Josefine Holmgren, 5 Maja Ewel, 10 Saga Thynell-Nissas, 12 Wilma Carlsson, 15 Sandra Johansson, 17 Anna Södergren, 33 Lina Bäcklin – 7 Jennifer Törnhult, 8 Maja Wessling, 14 Malin Wong, 16 Anna Borgqvist, 19 Betty Jouanny, 20 Louise Hugosson, 22 Angelica Östlund, 23 Tilda Svensson, 91 Moa Öberg.
Tränare: Henrik Orevik och Madeleine Östling

Sara Grahn.

Hedbergs omdöme om Brynäs:
Jag tror faktiskt att Brynäs kommer få det jobbigt. Man har några riktigt bra spelare. Jag tänker då på Sara Grahn i målet samtidigt som man har kanske Sveriges bästa back i Lina Bäcklin. Även fast Anna Borgqvist varit lite skadad senaste åren så är hon topp tre bland centrarna i Sverige. Men tittar jag på laget runt om dom här tjejerna så ser det bara så där ut måste jag säga. Det är lite för ihåligt och man har tappat för mycket spelare. Man hade en bredare trupp när man gick till final 2012 än vad man har idag.

Hedbergs profil i Brynäs:
Lina Bäcklin – Jag tycker att hon har det mesta och kommer att bli väldigt betydelsefull för både Brynäs och landslaget framöver.

Hedbergs genombrottstjej i Brynäs:
Maja Wessling – En tjej född 1997 och som spelar i juniorlandslaget. Redan för flera år sedan sa man att hon skulle kunna bli riktigt bra och det känns som hennes utvecklingskurva kommer att gå ytterligare uppåt.

 

SUNDSVALL

Truppen:
30 Anna Engström, 37 Ida Winkler, 84 Jonna Kågström – 2 Anna Wassdahl, 3 Ricca Valentina, 4 Pernilla Sandström, 5 Threse Persson, 9 Lina Holm, 22 Annie Svedin, 29 Emma Carlsson, 54 Sofia Johansson – 10 Evelina Larsson, 12 Tindra Sjöberg, 14 Åse Andersson, 15 Natalie Eriksson, 18 Maria Fuhrberg, 24 Kajsa Persson, 27 Marie-Sofi Överholm, 34 Elena Orlando, 71 Louise Bergström, 97 Julia Kaldensjö.
Tränare: Lars Johansson och Jan Engström

Annie Svedin. Foto: Bildbyrån.

Hedbergs omdöme om Sundsvall:
Sundsvall kommer att få kriga för att klara sig från att åka ur serien, tyvärr. Ida Winkler i målet kommer att bli riktigt betydelsefull för Sundsvall. Hon är verkligen redan en jätteduktig målvakt, reaktionssnabb och bra i närspelet. Nu har hon varit med ett tag och fått både rutin och erfarenhet. Annie Svedin kommer också att bli jätteviktig naturligtvis. Hon blir antagligen den som får dra det värsta lasset bakåt. Annars har man för dåligt framåt, där ser det helt enkelt för svagt ut. Dessutom har man tappat bra spelare som Erica Udén Johansson och Melissa Waldie.

Hedbergs profil i Sundsvall:
Annie Svedin – Hon har bra mycket landslagsrutin och har varit borta på college och spelat. Hon har verkligen gått framåt och, som sagt var, hon kommer bli otroligt viktig för Sundsvall den här säsongen.

Hedbergs genombrottstjej i Sundsvall:
Julia Kaldensjö – En forward född 1997. Hon var med redan förra året och var redan då riktigt bra. Hon kommer att bli ännu bättre den här säsongen.

 

LEKSAND

Truppen:
31 Julia Åberg, 35 Denise Reuterström – 3 Elin Lundberg, 6 Wilma Ekström, 7 Emma Lind, 8 Amanda Bäckebo, 14 Sofia Engström, 15 Ebba Andersson, 21 Josefin Söderberg, 33 Petra Eriksson – 5 Linnea Obratt, 9 Madeleine Hall, 10 Felicia Karlsson, 11 Cecilia Östberg, 12 Emelie Berlin, 13 Hanna Sköld, 17 Hanna Lindqvist, 19 Amanda Lindberg, 20 Ilze Bicevska, 22 Carloine Siik, 24 Lina Wester, 26 Felicia Meyer, 28 Iveta Koka, 29 Linnea Peterson, Wilma Johansson, Emma Murén, Kajsa Armborg.
Tränare: Jens Nielsen och Kjell Snibb.

Hanna Lindqvist.

Hedbergs omdöme om Leksand:
Leksand kommer att tillhöra toppen, det är jag helt övertygad om. Man har fått behålla det här laget ytterligare en säsong vilket jag tycker är kul. Det är många som håller i och inte lägger av. Leksand ser starka ut både framåt och bakåt. Även fast Julia Åberg och Denise Reuterström är unga så är dom redan riktigt bra målvakter båda två. Julia var dessutom grym i slutspelet förra säsongen. Det är bra också att man fått Cissi Östberg och Lina Wester att satsa ytterligare minst en säsong.

Hedbergs profil i Leksand
Hanna Lindqvist – Man pratar oftast om Cissi Östberg och Lina Wester, men jag tycker att Hanna är en spelare som alltid ger allt och gör sällan en dålig match. Hon är en viktig tjej för laget. Dessutom gör hon ofta första målet i matcherna.

Hedbergs genombrottstjejer i Leksand:
Amanda Bäckebo och Hanna Sköld:
– Båda är födda 1997. Jag tycker att dom har en fruktansvärt bra utvecklingskurva. Hanna Sköld kan bli hur bra som helst. Hon är också en spelare som alltid ger allt. Amanda Bäckebo spelade mycket med killar innan hon började spela med tjejer. Det syns i hennes spel då hon är väldigt mogen i spelet.

 

LINKÖPING

Truppen:
1 Vendela Jonsson, 30 Kim Martin Hasson, 32 Sara Klint – 3 Lisen Hållberg, 5 Jessica Adolfsson, 7 Anna Kjellbin, 8 Kristina Vikdahl, 12 Emma Holmbom, 18 Ingrid Morset, 20 Emilia Andersson – 4 Emma Härle, 9 Madelen Haug-Hansen, 21 Matildah Andersson, 22 Denise Altmann, 24 Christa Alanko, 42 Jenni Asserholt, 47 Anna Rydberg, 51 Pernilla Winberg, 53 Jennifer Wakefield, 57 Linnea Jonsson, 89 Stefanie Marty, 92 Melinda Olsson, 93 Nina Aronsson
Tränare: Peter Frantz

Jenni Asserholt.

Hedbergs omdöme om Linköping:
Alla säger att Linköping ska vinna SM-guld och jag kan bara hålla med. Får man dessutom Jennifer Wakefiled klar så kommer man att vinna. Linköping har haft samma lag, grundstommen i alla fall, i några år Det är ett lite äldre lag och man har inte behövt börja om hela tiden med unga spelare. Man har Kim Martin Hasson i målet. Bland backarna har du Emilia Andersson och Emma Holmbom. Även Anna Kjellbin har spelat bra många år fast hon är född 1994. Framåt har man Denise Altmann, Jenni Asserholt och flera andra som spelat länge. Sammantaget gör det otroligt mycket. Dessutom har man nu fått spelare som Pernilla Winberg, Ingrid Morset, Melina Olsson med flera.

Hedbergs profil i Linköping:
Jenni Asserholt
Hon är ju inte lagkapten i landslaget för intet. Hon är alltid den som vill köra på hårdast i alla matcher.

Hedbergs genombrottstjej i Linköping.
Jessica Adolfsson –
En back född 1998. Jag har sett henne en del och hon var med redan förra säsongen och spelade. Jag tror att hon kommer få spela ännu mer den här säsongen och kan bli hur bra som helst.

 

MODO

Truppen:
1 Carolin Hermansson, 26 Sarah Berglind, 50 Emma Söderberg – 2 Ebba Strandberg, 4 Malin Axelsson, 5 Johanna Olofsson, 6 Matilda Elfving, 7 Frida Gradin, 11 Matilda Rantanen, 14 Moa Evertsson, 24 Ebba Berglund, 29 Moa Viklund, 36 Malin Sjögren, 45 Paula Bergström, 46 Hanna Rylander – 9 Moa Wernblom, 12 Emma Nordin, 15 Andrea Cordoba, 16 Liga Miljone, 17 Erika Grahm, 18 Alice Östensson, 20 Celine Tedenby, 21 Isabell Palm, 23 Olivia Carlsson, 32 Mariam El-Mahmadi, 41 Jennica Haikarainen, 48 Nathalie Erno.
Tränare: Mikael Nilsson och Björn Edlund

Erika Grahm.

Hedbergs omdöme om Modo:
Modo har den här säsongen jättemånga unga tjejer i truppen. Man har från Modos sida en förmåga att plocka fram det bästa ur dom här unga spelarna och dessutom har man en otroligt bra hockeygymnasieverksamhet. Även fast truppen ser ung ut så kommer man att vara med länge. Ju längre säsongen går blir man bara bättre och mer och mer inne i spelet och serien. Man ska inte räkna bort Modo.

Hedbergs profiler i Modo:
Erika Grahm, Emma Nordin och Johanna Olofsson – Dom här tre tjejerna kommer från klubbens fina 91-kull. Ska jag bara plocka ut en så får det bli Erika Grahm. Hon är deras lagkapten och den som driver laget hela tiden.

Hedbergs genombrottstjej i Modo:
Andrea Cordoba –
Hon spelade inte så mycket förra säsongen, men jag har sett henne en del samtidigt som jag hört att hon var väldigt bra nu på försäsongen. En skön spelartyp.

 

MUNKSUND/SKUTHAMN

Truppen:
35 Anna Hagberg, 37 Maria Omberg – 2 Jessica Wellborg, 3 Josefine Åström, 4 Linda Holmqvist, 5 Fanny Erstam, 7 Ida Boman, 8 Josefine Jonsson, 9 Henriette Slettbak, 11 Moa Ragnarsson, 19 Emma Eliasson – 12 Kristin Andersson, 14 Maria Pettersson, 15 Emelie Jönsson, 17 Linn Malander, 23 Lisa Ekberg, 24 Zsofia Jokai-Szilagyi, 26 Ellen Pallage, 27 Rebecca Stenberg, 28 Sara Lindkvist.
Tränare: Anders Eliasson och Lars Helsing.

Emma Eliasson. Foto: Bildbyrån.

Hedbergs omdöme om Munksund/Skuthamn:
Munksund/Skuthamn är lite svårbedömda faktiskt. Dom har tappat lite spelare. Bland andra Melinda Olsson och Jennifer Wakefield till Linköping. Det var två spelare som betydde ganska mycket för dom mot slutet av förra säsongen. Olsson är en tuff och tung spelare att möta och henne har man inte lyckats ersätta fullt ut. Ändå känns Munksund ganska stabila och jag tycker att man har ett ganska jämnt lag. Det man kanske måste sätta ett frågetecken för är hur pass starka man är bakåt.

Hedbergs profil i Minksund/Skuthamn:
Emma Eliasson
– Jag tycker att hon är en färgklick inom damhockeyn. Hon säger alltid vad hon tycker, men framförallt kan hon spela på alla positioner. Hon är lika bra offensivt som hon är defensivt och har också både spelat forward och back i landslaget. Hon kommer att betyda mycket för Munksund.

Hedbergs genombrottstjej i Minuksund/Skuthamn:
Linda Holmqvist –
En back som inte är så storväxt. Linda har varit med några år och jag gillar henne. Hon är bra på rören och en bra speluppfattning.

 

SDE HOCKEY

Truppen:
30 Lovisa Berndtsson, 35 Lovisa Selander – 5 Henny Franzén, 9 Cloé Keizer, 13 Hanna Blomqvist, 14 Magda Winbo, 18 Linn Hansén, 21 Johanna Lagus, 23 Glenda Edie – 2 Agnes Wilhelmsson, 3 Rebecca Dahl, 6 Katie Henry, 7 Sofia Axelson, 8 Nora Brgles, 10 Amanda Helgöstam, 12 Karin Wenger, 16 Zoe Barbier, 17 Ethel Wilhelmsson, 19 Emilie O´Konor, 24 Malin Zetterberg.

Frida Ekdahl.

Hedbergs omdöme om SDE Hockey:
SDE kommer att få det jobbigt och kommer att tillsammans med Sundvall få jobba längst ner i tabellen. SDE ser också lite ihåliga ut både framåt och bakåt. Man har inte någon spelare som så där riktigt sticker ut med riksseriemått mätt. Målvaktssidan ser ändå bra ut med Lovisa Berndtsson och Lovisa Selander. Det är två bra målvakter och som kommer att bli viktiga för SDE. Givetvis kommer man märka av tappet av spelare som Danijela Rundqvist och Frida Ekdahl.

Hedbergs profil i SDE Hockey:
Emelie O´Konor
– Hon står för rutinen och man kan väl säga att hon var med redan för länge sedan. Även om hon är seriens äldsta spelare så kommer hon med sin rutin betyda väldigt mycket för SDE.

Hedbergs genombrottstjej i SDE Hockey:
Amanda Helgöstam – En forward född 1996. Hon kommer att vara en av SDE:s bättre forwards trots att hon är så pass ung.

 

Så här slutar Riksserien enligt Uffe Hedberg:
1. Linköping
2. AIK
3. Leksand
4. Modo
5. Brynäs
6. Munksund/Skuthamn
7. Sundsvall
8. SDE Hockey

Så här spelas de två första omgångarna av Riksserien helgen 20 och 21 september:

Omgång 1
Linköping – SDE Hockey
Sundsvall – Munksund/Skuthamn
AIK – Brynäs
Leksand – MODO

Omgång 2
Linköping – Brynäs
Leksand – Munksund/Skuthamn
Sundsvall – MODO
AIK – SDE Hockey

Här hittar ni resterande del av spelprogrammet.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 mars
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:30 Brynäs - Malmö SHL
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten