DÄR SATT DEN FARSAN. Med pappa på läktaren spräckte Broc Little säsongens målnolla.
SHL

En värsting till farsa

ANNONS

Han var värvad som en tilltänkt mål- och poängspruta, men hade lämnat Linköpings tre inledande matcher utan att producera. Med pappa på läktaren lyckades dock Broc Little spräcka nollan i poängkolumnen och skjuta Linköping till seger mot Örebro.
– Jag vet inte om det är för att pappa satt på läktaren som jag fick upp farten, säger amerikanen till C More.

Linköping har haft en något motig säsongsinledning och hade bara tre poäng med sig på de tre inledande omgångarna inför hemmamötet mot Örebro. En av anledningarna till att laget inte lyckats samla på sig mer poäng är att den förväntade poängproduktionen från en av lagets största stjärnor, Broc Little, uteblivit.

Efter att amerikanen lämnat de tre första omgångarna poänglös kom dock till sist utdelningen mot Örebro. Amerikanen sprudlade av energi och 16 minuter in på den första perioden sköt Little 1-0 på straff sedan han själv blivit neddragen i ett friläge. En förklaring till 26-åringens spelmässiga lyft kom också i den första periodpausen.
– Jag känner mig bra i kroppen. Min pappa kom hit i morse för att stanna några matcher och jag vet inte om det är för att han satt på läktaren som jag fått upp farten, säger Little till C More.

RAUTIOS FÖRSTA NOLLA I LHC-TRÖJAN

Klart är att Little var en av matchens stora behållningar, tillsammans med flera av hemmalagets övriga nordamerikaner. Chad Kolarik prickade in 2-0 i krysset efter en delikat framspelning från Jeff Taffe i andra perioden och Jonas Almtorp fastställde sedan slutresultatet i tom kasse i slutakten.

Efter att han släppt in fyra mål mot Skellefteå senast höll också David Rautio sin första nolla i Linköpingströjan efter att ha stoppat 30 skott. Örebro gjorde vad de kunde för att överlista norrlänningen, men närmare än tre ramträffar kom man aldrig.
– LHC kommer flygande på oss, men vi har tre ramträffar i de två första perioderna och med lite bättre utdelning där hade vi kunnat göra match av det här. Vi har dock en hel del att jobba på och det tänker vi göra, summerar Örebros assisterande tränare Johan Tornberg insatsen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games