Christian Engstrand
Nyheter

Efter klena inledningen – nu tar AIK in ny målvakt

ANNONS

AIK har startat HockeyAllsvenskan med att bara ta en poäng på fyra matcher.
I matchen mot Oskarshamn gjorde Gustaf Lindvall sin första allsvenska start för klubben och blev utbytt efter halva matchen med fyra insläppta mål.

Inte heller Alexander Hamberg har övertygat under inledningen av säsongen och har under 86 i räddningsprocent och tilltänkte ettan Robin Rahm är skadad och har ännu inte spelat. Dessutom väntar Lindvalls sambo barn, vilket innebär att han inte kommer finnas tillgänglig den närmaste tiden.

Efter förlusten mot Oskarshamn meddelade klubben att man tar in tidigare Linköpingsmålvakten Christian Engstrand på ett korttidskontrakt.
– Vi behöver förstärka upp målvaktssidan eftersom vi saknar två målvakter för tillfället. Engstrand är en duktig målvakt med mycket rutin. Han är just nu klubblös och ser själv en möjlighet att komma hit för att få träna med Sveriges bästa målvaktstränare.Det är en bra lösning både för honom och för oss, säger sportchefen Daniel Rudslätt till klubbens hemsida.

Engstrand inledde säsongen med att tillhöra kroatiska KHL-laget Medveščak, men fick sparken efter en dryg vecka sedan han släppt in sju mål i en träningsmatch mot österrikiska Klagenfurt.

De två senaste säsongerna har han varit förstamålvakt i Linköping.

Robin Rahms fotskada däremot tycks snart vara ett minne blott och han närmar sig comeback.
– Skadan verkar ha läkt bra. Vi kommer göra en röntgen under nästa vecka och förhoppningsvis får vi ett bra besked då. Han är förmodligen tillbaka i spel om ett par veckor, säger Rudslätt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM