TREVLIG INRAMNING. Joakim Eriksson och Mattias Guter fick njuta av en god stämning och inte minst en seger på Globen.
SHL

Publikfest med mersmak: ”Får betalt för vårt kompakta spel”

ANNONS

Publikfest i Globen. Då bjöd Djurgården på sin hittills mest övertygande insats i SHL så här långt. Nykomlingen tvålade till Leksand med 4-1 och hyllades som hjältar av den manstarka supporterskaran.
– Det är viktigt för oss här i början att växa in i tabellen och få med oss segrar, säger lagkaptenen Joakim Eriksson till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Över 13 000 åskådare fanns på plats i den på förhand haussade matchen mellan Djurgården och Leksand. För hemmafansen blev det en klang- och jubelföreställning medan de gästande supportrarna rån Dalarna tvingades genomlida ännu ett tungt nederlag i SHL.

Djurgården var hetare, hade större vilja och var mer strukturerade än sina motståndare. Och några fjärilar i magen över att spela inför storpublik i Globen tycktes hemmalaget inte ha.
– Jag har spelat här ganska många gånger, så det är svårt för mig att svara på hur de orutinerade killarna upplevde det. Men jag tror att det var en större upplevelse för dem i förra hemmamatchen. Jag tror de var mer tagna av stundens allvar då, men då mötte vi även ett bättre Växjö än vad Leksand var i dag. I dag kändes det mer som vi var koncentrerade och fokuserade, säger Joakim Eriksson efter Djurgårdens första trepoängare för säsongen.

Med fem poäng på tre matcher har nykomlingen fått en fin start på SHL-spelet.
– Det är viktigt för oss här i början att växa in i tabellen och få med oss segrar. Framför allt att få betalt för det kompakta spel vi har haft här i tre matcher. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det. Vi har ett ungt, ambitiöst utvecklingsbart lag och med resultat kan vi fortsätta att jobba konsekvent på det sätt som vi gör i dagsläget, menar Joakim Eriksson som gillar hur laget har behållit sin identitet från fjolåret.
– Vi bygger vidare på det spel vi hade i fjol. Vi har behållit merparten av det laget vi hade i fjol och har lärt oss sättet att spela på.

”LEKSAND GER UPP I TREDJE PERIODEN”

Mikael Ahlén forcerade in 1-0 för Djurgården i första perioden efter att ha vunnit kampen med Leksandsbackarna framför mål efter en retur. Den andra perioden startade Leksand bäst, men utdelningen uteblev och masarna misströstade.
– ”Tellan” (Mikael Tellqvist) tätt och vi dödar av ett par boxplay. Sedan får vi ett väldigt psykologiskt viktigt 2-0-mål som vänder matchbilden och energin i matchen, säger Jocke Eriksson.
– Sedan tycker jag att de ger upp i tredje perioden, kanske i kraft av att de har två förluster inför den här matchen och lite negativ mental energi. Men vi gör det bra och städar av matchen.

Eriksson satte själv det matchvinnare 2-0-målet i spel fem mot tre. Framspelad av polaren Mikael Samuelsson satte han sitt första SHL-mål sedan 2011.
– Micke gör det väldigt bra som utmanar (Oscar) Alsenfelt och får honom att spela hårt på Micke och gå ned på knä. När han lirar över pucken diagonalt till mig är det ett helt öppet mål för mig.

Mikael Samuelsson och Joakim Eriksson har en rik historik ihop. De spelade tillsammans från 15-årsåldern och ända upp i Södertäljes A-lag innan de skildes åt. 2004/05 återförenades duon i SSK under lockoutsäsongen. Då som nu ser de ut som ett starkt radarpar ihop.
– Vi har alltid trivts bra ihop. Vi är bra kompisar utanför isen och trivs bra tillsammans även på isen. Vi pratar mycket ishockey och för det mesta ser vi likadant på saker, vilket underlättar när man spelar tillsammans. Det är riktigt kul och jag hoppas vi får en hel och fräsch säsong.

Markus Ljungh och Mattias Guter sköt sina första SHL-mål för Djurgården fram till en 4-0-ledning innan Tomi Sallinen spräckte Leksands nolla med ett powerplay-mål i tredje perioden.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL