Cissi Östberg
Nyheter

Östberg öppnar dörren för landslagsspel igen

ANNONS

För några dagar sedan kunde hockeysverige.se berätta att Leksands OS-forward Lina Wester tackat ja till fortsatt spel i Damkronorna. Nu på söndagsmorgonen kan vi även berätta att även OS-spelaren Cecilia Östberg, som också spelar för Leksand i Riksserien, öppnar en dörr till landslagsspel efter att tidigare i somras varit mycket tveksam till det.
– Damkronorna ser ut att ha en bra och klar spelplan. Jag känner mig faktiskt lite intresserad och sugen på landslagsspel igen. Att få chansen att vara med och spela under Leif Boorks ledning känns spännande.

I en intervju med hockeysverige.se under sommaren sa Östberg:
 – Anledningen till det är precis som jag sa tidigare, att jag har haft svårt att hitta motivationen. Då är det heller inte prio att lägga fokus på landslaget, utan att i stället få tillbaka motivationen till att spela i klubblaget.
– Just nu har jag lagt fokus på jobb, livet och att må bra. Då har jag heller inte den hundraprocentiga motivationen som man måste ha då man ställer upp i ett landslag.

Vad kan få dig att återvända till landslagsspel?
– Det är väl just att hitta motivationen. Nu har jag lagt fokus på Leksand. Går det bra och jag får upp glädjen igen då har jag inga stängda dörrar.
– Det handlar mycket om hur man vill prioritera och man måste också vara medveten om att landslagsspel tar mycket tid.

Nu har hon alltså fått tillbaka motivationen.
– Jo, jag har i alla fall öppnat dörren för landslagsspel igen. Jag tycker, som sagt var, att det skulle vara spännande att få vara med och spela och utvecklas under nya förbundskaptenen Leif Boorks ledning. Vi har pratat lite grann och kommer hålla kontakten under säsongen, sedan får vi ta det som det kommer.

Cecilia Östberg, 23, OS-debuterade redan i Vancouver 2010 och var en av Damkronornas nyckelspelare under turneringen i Sotji 2014. I det första U18-VM-et någonsin för damlag 2008, gjorde Cecilia Östberg det första målet i turneringens historia den 7 januari 2008 då Sverige slår Schweiz med 4-1.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL