Jeff Skinner blev målskytt.
Nyheter

Carolina: Ingen orkanvarning i sikte

ANNONS

Inget slutspel sedan 2009. Då rensades det i både klubbledning i bås. Med ny coach (Bill Peters) och ny general manager (Ron Francis) ska Carolina Hurricanes bli att räkna med igen. Men håller spelarmaterialet verkligen för ett slutspelslyft? 

IN OCH UT 

Nyförvärv: Drew MacIntyre, mv, Toronto, Tim Gleason, b, Toronto, Haydn Fleury, b, Red Deer (WHL), Brad Malone, fw, Colorado, Jay McClement, fw, Toronto, Ben Holmstrom, fw, Philadelphia.
Förluster: Justin Peters, mv, Washington, Matt Corrente, b, Tampa Bay, Joni Pitkänen, b, klubb ej klar, Mike Komisarek, b, klubb ej klar, Manny Malhotra, fw, Montréal, Brett Sutter, fw, Minnesota, Drayson Bowman, fw, Montréal (try-out), Andrej Loktionov, fw, klubb ej klar, Radek Dvorak, fw, klubb ej klar, Aaron Palushaj, fw, klubb ej klar.

S9

S1Justin Faulk
Flashig och fortfarande ung back som ännu inte närmat sig toppen av sin förmåga. Justin Faulk gjorde 32 poäng i fjol och har alla verktyg för att göra ännu fler. Kommer att fortsätta vara den ledande backen i Carolina.

S2Eric Staal
Knäskadan som Staal drabbades av efter Alexander Edlers tackling i VM 2013 påverkade nog lagkaptenens fjolårssäsongen. Även om han sannolikt inte skulle erkänna det själv. Staal uppträdde ojämnt och behöver höja sig ett par snäpp för att leda Carolina vidare.

S3Aleksander Siomin
Siomin är bra ungefär varannan NHL-säsong. Eftersom han hade ett ganska tungt och skadefyllt år i fjol finns det alltså goda förhoppningar om att han ska studsa tillbaka i år.

S4Jeff Skinner
Skinner vräkte in 33 mål förra säsongen. Han kan mycket väl vara det vassaste offensiva vapnet som Carolina har just nu när Eric Staal inte riktigt har kommit upp i gammal god nivå.

S6

Jeff Skinner
Vi sticker ut hakan och tror att Skinner blir mer produktiv än både Eric Staal och Aleksandr Siomin. Den unge forwardens största hinder brukar vara hälsan. Får han bara vara hel kan han vara god för 40 mål.

S5Elias Lindholm
Första NHL-säsongen var trevande. Nu ska 19-åringen visa att han är mogen att ta ytterligare ett steg i utvecklingen. Den kemi han visade tillsammans med Jeff Skinner sent på säsongen var lovande. Här kan Hurricanes ha ett framtida radarpar på gång.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Carolina Hurricanes har präglats av en märklig ojämnhet de senaste åren. Laget varvar starka perioder med helt bedrövliga perioder. Det kanske mest signifikativa för det är att lagets tilltänkta stjärnor, framför allt Eric Staal och Aleksandr Siomin, har en tendens att pendla rätt mycket i sina prestationer på isen. När klubben nu har plockat in en ny coach och en ny general manager blir det intressant att se hur det påverkar laget. Bill Peters har kallats för en innovativ coach som framför allt är bra på att utveckla unga spelare. Det kan bli en nyckel på sikt då fler bakslag kan tvinga Hurricanes att börja tänka på ombyggnad i stället för slutspelssatsning. För hur många säsonger till utan slutspel kan spelare som Staal och Siomin egentligen överleva? Och sedan har vi målvaktsfrågan. Cam Wards stjärna har dalat i takt med att skadorna har tagit över. I år kan det bli ryssen Anton Chudobin som tar över förstaspaden. Det troliga är att Carolina även den här säsongen blir ett lindansargäng som får utmana bakifrån i sina försök att ta sig till slutspel. Magkänslan säger att de inte lyckas.

FAKTA

General manager: Ron Francis (ny för säsongen).
Coach: Bill Peters (ny för säsongen).
Poängkung 2013/14: Eric Staal, 61 poäng (21+40).
Målkung 2013/14: Jeff Skinner, 33 mål.
Mest utvisad 2013/14: Eric Staal, 74 utvisningsminuter.
Facit 2013/14: Sjua i Metropolitan Division (83 poäng), missade slutspel.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
30) Cam Ward
31) Anton Chudobin

BACKAR:
4) Andrej Sekera
6) Tim Gleason
7) Ryan Murphy
26) John-Michael Liles
27) Justin Faulk
44) Jay Harrison
65) Ron Hainsey
73) Brett Bellemore

FORWARDS:
11) Jordan Staal ”A”
12) Eric Staal ”C”
14) Nathan Gerbe
16) Elias Lindholm
18) Jay McClement
19) Jiri Tlusty
20) Riley Nash
22) Zach Boychuk
24) Brad Malone
28) Aleksandr Siomin
39) Patrick Dwyer
53) Jeff Skinner
58) Chris Terry

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM