Leland Irving
Nyheter

Får en ny KHL-chans och nobbar NHL-provspelet

ANNONS

Det har varit en turbulent den senaste tiden för målvakten Leland Irving, den tidigare JVM-målvakten som ifjol tillhörde en av de starkare målvakterna i den finska ligan där han spelade för Jokerit.

Den här säsongen var det tänkt att han skulle spela för Avangard i KHL, men när klubben trejdade till sig Konstantin Barulin (som blivit överflödig när klubben sajnade Anders Nilsson) från Ak Bars i somras blev Irving inte direkt användbar för Omsk-klubben.

För några veckor sedan stod det klart att parterna skildes åt och häromdagen blev det klart att Irving skulle få chansen att visa upp sig på Tampa Bays camp när den inleds nästa vecka.
Men där kommer han inte dyka upp, trots allt. Idag blev han klar för spel med Salavat Julajev och får en ny chans i en KHL-klubb.
Enligt klubbens hemsida är det ett ett kontrakt som sträcker sig för resterande delen av säsongen.

Och att Salavat Julajev var på jakt efter ny målvakt var ingen större skräll. Klubben tappade superlöftet Andrej Vasiljevskij till just Tampa Bay efter förra säsongen och ersatte honom med Vitalij Koval, som fick en mardrömsstart på sin KHL-karriär i klubben när han släppte in tre mål på sju minuter i premiären mot Barys.
Sedan dess har Vladimir Sochatskij, rookien, startat resterande matcher för klubben som släppt in 15 mål på de första fyra matcherna.

Den här artikeln handlar om: