PANELEN. Isabel Boltenstern, Johan ”Mr Madhawk” Svensson, Niklas Jihde, Stefan Österberg, Sven Gustavsson och Uffe Bodin ger sina tips inför Hockeyallsvenskan.
Västerås IK

Den stora allsvenska utfrågningen – här siar panelen om säsongen

Hockeyallsvenskan tjuvstartade redan i går med en premiärmatch mellan Timrå och Mora. Men det är i kväll den riktiga premiären tar plats då fem matcher spelas. Hockeysverige.se har valt ut sex medieprofiler i en allsvensk panel som får sia om säsongen, dess vinnare, förlorare och stjärnor.

Stefan Österberg, Svenska Spel

Vem får årets genombrott i Hockeyallsvenskan?
– Victor Ekarv AIK.  Jag tror att han kommer ta det här klivet den här säsongen. Han har mycket ishockey i sig och kommer nog få mycket chanser och istid av tränarna Thomas Fröberg och Peter Gradin så han kan visa vilken oerhört duktiga spelare han är.

Stefan Österberg.

Vem blir årets artist i Hockeyallsvenskan?
– Conny Strömberg, Västerås. Det går nästan inte att säga något annat namn än Strömberg. Han kommer fortfarande vara en person som levererar på alla möjliga sätt, men framförallt på hockeyplan har han ett stort kunnande kvar.

Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan?
– Jeremy Williams, Västerås. Han visade redan förra säsongen att han har en stor kapacitet. Han kommer göra mycket poäng för Västerås även den här säsongen. Västerås är dessutom ett lag som vi tror kan bli ganska målglada.

Vilka två lag får kvala?
– Björklöven och Karlskrona. Jag tycker att Karlskrona känns betydligt sämre jämfört med förra säsongen. Dom får nog ett mycket kämpigt andra år i ligan. Även om Björklöven hade mycket skador förra säsongen så känns dom ganska tunna.

Vilka två lag kommer till den allsvenska finalen?
– Malmö och Västerås. Västerås visade redan förra säsongen att man tillhör topp tre. Det kommer man fortsätta med den här säsongen. Malmö kan man inte säga annat än att med den truppen man har på pappret är dom givna favoriterna. Malmö kommer gå upp i första läget, men även Västerås kommer att gå upp.


Foto: Bildbyrån/Marcus Ericsson

Niklas Jidhe, Viasat Hockey

Niklas Jihde.

Vem får årets genombrott i Hockeyallsvenskan?
Victor Ekarv, AIK (bilden ovan). Jag tror mycket på honom och det är en spännande spelare som gör det här lilla extra också. Han verkar inte bry sig om att det är en press att spela i AIK eller att han är en coming man i laget. Han bara kör och spelar en modern hockey. Han kommer att få jättegenombrott i Hockeyallsvenskan.

Vem blir årets artist i Hockeyallsvenskan?
Conny Strömberg, Västerås. Nu är han tillbaka i Hockeyallsvenskan och han passar ju så bra i den här serien. Det går lite långsammare och det är ett lite mer böljande spel. Det innebär att han får lite mera ytor för sin kreativitet. Han kommer att förgylla många kvällar.

Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan?
Jeremy Williams, Västerås. Han har fantastiskt skott. I och med att powerplay kommer att vara så viktigt den här säsongen kommer han fira stora triumfer där och göra mycket poäng.

Vilka två lag får kvala?
– Vita Hästen och Björklöven. Tidigare har det alltid varit något lag som släpat efter lite som exempelvis Troja eller Tingsryd gjort något år. Det kommer inte vara så den här säsongen. Från att du är i den här slutspelsserien så förlorar du kanske några matcher och är då i stället på en negativ kvalplats. Jag tror ändå Hästen kommer att vara där nere och Björklöven kommer att få det svettigt igen. Även Asplöven ligger där och vibrerar.

Vilka två lag kommer till den allsvenska finalen?
– Malmö och Västerås. Jag ser en final mellan Malmö och Västerås, helt klart. Jag tycker att man rustat laget på ett väldigt bra sätt. Malmö kanske har rustat lite mer bredare, men Västerås har en otrolig spets. Det där kommer garanterat bli fem matcher och jag håller med Mats Lusth om att Malmö tar SHL-biljetten, men det blir inga tre noll i matcher.


Foto: Bildbyrån/Petter Arvidsson

Johan Svensson, MrMadhawk/Kvällsposten

Johan ”Mr Madhawk” Svensson.

Vem får årets genombrott i Hockeyallsvenskan?
– Jesper Frödén, Södertälje. En spännande spelare som är bra offensivt och har bra händer. En rightare som jag tror kan få en bra roll i Södertälje.

Vem blir årets artist i Hockeyallsvenskan?
– Joey Tenute, Malmö. Det är en riktig lirare i powerplay. Jag vill även säga Marcus Nilsson i BIK Karlskoga. Jag tycker att det är riktigt roligt att han är tillbaka och fått komma hem till Värmland. Det är en lirare och han har riktigt jävliga händer rent ut sagt.

Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan?
Alexander Hilmerson, Mora. Får Hilmersson vara frisk hela säsongen i Mora så är han en bra kandidat till det, en riktig outsider.

Vilka två lag får kvala?
– Vita Hästen, men sedan står det mellan Asplöven och Björklöven. Jag tycker att Vita Hästen har en usel backsida och även uselt på målvaktssidan. Det håller inte. Däremot ser anfallssidan jättebra ut för Vita Hästen. När det gäller Asplöven och Björklöven är det lite mer fördel Björklöven. Man ska komma ihåg att dom fick många skador förra säsongen och har en oerhört hög högsta nivå. Asplöven trivs med att vara tippade i botten, men nej, man kan inte spela hur länge som helst på att vara underdogs.

Vilka två lag kommer till den Hockeyallsvenskafinalen?
– Malmö och Bik Karlskoga. Bik Karlskoga har gjort en dålig försäsong, men kommer att bli vassa när det blir seriespel. Det är ett helvete att komma till Nobelhallen. Realistiskt sätt vinner Malmö den finalserien, men man vet aldrig. Håller bara Malmös målvakter så vinner man.


Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Isabel Boltenstern, Viasat Hockey

Isabel Boltenstern.

Vem får årets genombrott i Hockeyallsvenskan?
– Victor Ekarv, AIK. Han har gjort en fin försäsong och allt man har läst om honom har varit att det här är Guds bästa son som har kommit ner på jorden, ungefär. Man kan inte ha annat än höga förhoppningar på honom.

Vem blir årets artist i Hockeyallsvenskan?
Jeremy Williams, Västerås. Han är en otroligt spelskicklig lirare samtidigt som han är en bra poänggörare. Han är en spelare att hålla ögonen på under säsongen

Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan?
– Tvillingarna Oscar och Victor Ahlström (bilden ovan), Södertälje. Jag tror på att dom kan vara med där uppe, men sedan tror jag även på Henrik Hetta och Frederik Storm i Malmö liksom Joey Tenute. Just Tenute kommer nog att bygga vidare på det han gjorde i Malmö förra säsongen och få ännu mer förtroende, om det nu är möjligt.

Vilka två lag får kvala?
– Vita Hästen och Asplöven. Tyvärr tror jag Vita Hästen får svårt att mäta sig med det här motståndet. Speciellt när det är en säsong där alla lagen i serien satsar. Det andra laget blir tyvärr Asplöven. Jag känner inte att dom har etablerat sig speciellt mycket. Dessutom har man tappat sina fyra bästa poängplockare inför den här säsongen. På pappret ser inte Asplöven så starka ut.

Vilka två lag kommer till den allsvenska finalen?
– Malmö och Västerås. Jag säger som alla andra, givetvis Malmö. Allt annat är omöjligt. Det andra laget blir Västerås, men går inte Malmö till SHL den här vägen så är det något som är väldigt konstigt med den här världen.


Foto: Bildbyrån/Nils Jakobsson

Sven Gustavsson, Dagens Nyheter

Sven Gustavsson.

Vem får årets genombrott i Hockeyallsvenskan?
– David Pastrnak, Södertälje (bilden ovan). Jag säger hans namn trots att han var med förra säsongen. Om han kommer tillbaka tror jag att han kommer vara en plus 30-målskille till och med.

Vem blir årets artist i Hockeyallsvenskan?
 Dustin Johner, Västerås. Jag tycker att han skulle fått en chans högre upp, men i Hockeyallsvenskan har han allt som man kan förvänta sig av en hockeyspelare.

Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan?
– Oscar Ahlström, Södertälje. Oscar och Victor Ahlström tillsammans har haft en väldig speciell kemi i sitt spel. Det har inte riktigt räckt i SHL trots att man verkligen har försökt. Nu kommer det att räcka och dom båda kommer att göra mycket poäng.

Vilka två lag får kvala?
– Asplöven och Vita Hästen. Vita Hästen är nykomlingar och det är alltid tufft. Speciellt den här säsongen då alla lag satsar så enormt tror jag att dom får det tufft. Asplöven har tappat lite folk och, det känns trist att säga det, men det har känts som man har levt lite på lånad tid. Nu är det slut!

Vilka två lag kommer till den allsvenska finalen?
– Malmö och Södertälje. Malmö har också satsat hårt många gånger, men det har skitit sig på slutet, men nu vore det märkligt om man inte skulle ta sig hela vägen. Med Södertälje är precis samma sak. Man har satsat stenhårt och det vore nästan ett under om man inte fixade att gå upp med det här laget. Jag tycker att satsningen Södertälje har gjort ser bättre ut än Malmös.


Foto: Bildbyrån/Christian Ort

Uffe Bodin, hockeysverige.se

Uffe Bodin.

Vem får årets genombrott i Hockeyallsvenskan?
– Niklas Hansson, Rögle. Blev väldigt imponerad av hans lugna uppträdande och starka positionsspel i kvalserien i våras. Det är hård konkurrens om JVM-platserna för backarna den här säsongen, men jag tror att Hansson imponerar så mycket på Rögles blålinje att han tar en tröja där. Dessutom är han från Jonstorp och killarna därifrån (Hampus Lindholm, Daniel Zaar etc.) tycks ju alltid bli riktigt bra spelare.

Vem blir årets artist i Hockeyallsvenskan?
– Nils Andersson, Malmö (bilden ovan). Att han inte fick följa med med Djurgården till SHL övergår mitt förstånd, men det är bara att gratulera Malmö. Jämte Nick Angell i Västerås tycker jag att Nisse är seriens bästa offensiva back. Hans rörlighet i sidled på blålinjen i powerplay är ljuv hockeypoesi.

Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan?
Greg Squires, Oskarshamn. Det är många om budet, men det enda jag känner mig förhållandevis säker på är att det blir en nordamerikan. Squires har sett oförskämt bra ut på försäsongen och lagkamrater till honom som jag har pratat med har varit lyriska. Han har all den karaktär och drivkraft som fjolårets nordamerikanska importer i Oskarshamn saknade.

Vilka två lag får kvala?
– Vita Hästen och Björklöven. Nykomlingar får det alltid tufft under sin första säsong och jag tror inte att Vita Hästen blir ett undantag. De har en spännande forwardsuppsättning med framför allt Justin Donati och Marcus Eriksson som säkert kommer att producera en hel del. Däremot tycker jag att de ser tunnare ut bakåt och på målvaktssidan. Björklöven har en hel del kvalité i laget, men som vi såg i fjol hade de svårt i alla fall. Nu har laget blivit yngre och kanske lite hungrigare, men jag har svårt att se att de undviker bottenskiktet.

Vilka två lag kommer till den allsvenska finalen?
 – Malmö och Västerås. Jag gör det enkelt för mig och plockar de två lag som ser bäst ut på pappret. Malmös enda svaghet är målvaktssidan. Där måste Pontus Sjögren och Jonas Gunnarsson steppa upp jämfört med i fjol. Västerås tycks ha det mesta på plats även de. Men jag vill se hur den unga och oprövade tränarkonstellationen lyckas få ihop laget innan jag är helt övertygad. Jag tror hur som helst att Malmö vinner serien och sedermera vinner finalen och tar sig upp i SHL. Det vore ett lyft för SHL att få upp Malmö igen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten