Sam Reinhart
Nyheter

Buffalo: Början på något riktigt spännande

ANNONS

Hopplös slagpåse i fjol. Antagligen ett lag för absoluta botten även i år, men nu med hopp om en ljus framtid. Anställningen av nye general managern Tim Murray och hans arbete under den kort tid sedan han ersatte Darcy Regier skvallrar om att Sabres är på väg åt rätt håll igen. Det här kan vara början på något stort. Speciellt om klubben vinner ”Connor McDavid-lotteriet”.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Josh Gorges, b, Montréal, Andrej Meszaros, b, Boston, Tyson Strachan, b, Washington, André Benoit, b, Colorado, Brian Gionta, fw, Montréal, Cody McCormick, fw, Minnesota, Matt Moulson, fw, Minnesota, Sam Reinhart, fw, Kootenay (WHL), Zac Dalpe, fw, Vancouver.
Förluster: Alexander Sulzer, b, Köln, Christian Ehrhoff, b, Pittsburgh, Jamie McBain, b, Arizona (try-out), Rostislav Klesla, b, Trinec, Henrik Tallinder, b, klubb ej klar, Zenon Konopka, fw, klubb ej klar (avstängd), John Scott, b/fw, San José, Kevin Porter, fw, Detroit, Cory Conacher, fw, N Y Islanders, Matt D’Agostini, fw, Genéve-Servette, Ville Leino, fw, Boston (try-out).

S9

S1Jhonas Enroth
I många fall får man som målvakt bara en chans att slå sig in i NHL. För Jhonas Enroth uppenbarar sig den chansen här och nu. Han går in i säsongen på samma villkor som jämngamle tjecken Michal Neuvirth och kommer att gå en tuff kamp mot honom om speltid. Det kommer inte att vara lätt att vara målvakt för Sabres den här säsongen då laget sannolikt kommer att återfinnas i botten igen. För Enroth gäller det att göra det bästa av situationen.

S2Josh Gorges
Gorges bidrar inte med mål eller assist. Han är en renodlat defensiv spelare som tillhör ligans främsta när det kommer till att täcka skott. Och med tanke på att Sabres troligtvis kommer att ha rätt lite puck den här säsongen kommer hans försvarsmässiga egenskaper att bli viktiga. Gorges är dessutom en stark ledarfigur som kommer att ge lagets unga backar en förebild att se upp till och lära sig av.

S3Brian Gionta
Han är inte längre någon 40-målsskytt, men Brian Gionta har under sina sista år som lagkapten för Montréal Canadiens visat att han är en stark ledare som är bra på att sluta samman en grupp. I ett ungt Buffalo kommer de där egenskaperna att bli viktigare än någonsin.

S4Matt Moulson
General managern Tim Murray fiskade rätt bra på free agent-marknaden och fick förutom Gorges och Giontas ledaregenskaper även en beprövad målskytt i Matt Moulson. Kanadensaren återvänder därmed till Buffalo efter den korta utflykten till Minnesota. Den här säsongen kommer han att vara given i en toppkedja.

S6

Cody Hodgson
Som Sabres enda 20-målsskytt i fjol är den regerande poängkungen ett naturligt val här. Hodgson är en av alla unga spelare som Tim Murray vill bygga klubben kring. Han är en stark tvåvägsspelare som inom sinom tid ska kunna göra minst 60 poäng i NHL. Med tanke på den mediokra uppbackningen är det inte säkert att vi får se det i år.

S5Sam Reinhart
Drafttvåan kommer sannolikt att få en framträdande roll i laget på en gång. Reinhart är mogen och ansvarsfull som spelare och visade i fjol att han inte behöver mer juniorhockey. Andra unga spelare att hålla ögonen på i Sabres är Jake McCabe, Zemgus Girgensons, Rasmus Ristolainen och Nikita Zadorov. Alla fyra kan vara redo att axla en större roll i NHL.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Vad har Los Angeles Kings, Chicago Blackhawks och Pittsburgh Penguins gemensamt utöver sina Stanley Cup-framgångar i modern tid? Jo, att de började på botten innan de byggde sina storlag. Just där befinner sig Buffalo Sabres just nu. Klubben var ett riktigt sorgebarn under förra säsongen och såg ut att vara på väg mot tidernas fiasko. Vändningen – åtminstone om man tittar på lång sikt – kom när general managern Darcy Regier och coachen Ron Rolston ersattes av Tim Murray och Ted Nolan. Murray har på kort tid gjort mer gott för Sabres än Regier gjorde totalt sett under sina fem sista år i klubben. Med smarta trejder och skickligt utnyttjade draftval har han krattat manegen för att göra Sabres till en riktigt stabil organisation igen. Den här säsongen kommer antagligen inte att bli speciellt vacker. Kanske inte heller nästa. Men om fyra-fem år vågar jag lova att klubben kommer att vara att räkna med igen. Och vad händer om den här säsongen går åt pipsvängen? Jo, Sabres förbättrar sina chanser att drafta Connor McDavid eller Jack Eichel, två av de största talangerna som sporten har fått fram på senare år. Inte för att jag tror att en modernt styrd NHL-klubb någonsin skulle lägga sig för att bättra sina möjligheter att drafta en viss spelare, men det vore lögn förbannad lögn att påstå något annat än att det här är det perfekta året att suga.

FAKTA

General manager: Tim Murray (sedan 2014)
Coach: Ted Nolan (sedan 2014)
Poängkung 2013/14: Cody Hodgson, 44 poäng (20+24)
Målkung 2013/14: Cody Hodgson, 20 mål.
Mest utvisad 2013/14: John Scott, 125 utvisningsminuter.
Facit 2013/14: Sist i Atlantic Division (52 poäng), missade slutspel.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
1) Jhonas Enroth
34) Michal Neuvirth

BACKAR:
3) Mark Pysyk
4) Josh Gorges
6) Mike Weber
29) Jake McCabe
55) Rasmus Ristolainen
57) Tyler Myers
61) Nikita Zadorov
XX) Andrej Meszaros
XX) André Benoit

FORWARDS:
8) Cody McCormick
12) Brian Gionta
17) Torrey Mitchell
19) Cody Hodgson
21) Drew Stafford
22) Johan Larsson
23) Sam Reinhart
26) Matt Moulson
28) Zemgus Girgensons
37) Matt Ellis
44) Nicolas Deslauriers
63) Tyler Ennis
65) Brian Flynn
72) Luke Adam
80) Chris Stewart
82) Marcus Foligno

* – Lagkaptener inte utsedda i skrivande stund

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 10 april
19:00 Djurgården - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Frölunda - Skellefteå SHL
torsdag 11 april
02:00 St Louis Blues - Chicago Blackhawks NHL
02:30 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
04:30 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
19:30 Rögle - Växjö SHL
23:00 Kanada - Sverige VM, damer
01:00 Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils NHL
01:00 New York Rangers - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators NHL
01:00 Buffalo Sabres - Washington Capitals NHL
01:00 Florida Panthers - Columbus Blue Jackets NHL
01:30 New York Islanders - Montreal Canadiens NHL
fredag 12 april
02:00 Dallas Stars - Winnipeg Jets NHL
04:00 Seattle Kraken - San Jose Sharks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Calgary Flames NHL
17:30 Kärpät - Pelicans Liiga
17:30 KalPa - Tappara Liiga
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
lördag 13 april
02:00 St Louis Blues - Carolina Hurricanes NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Nashville Predators NHL
03:00 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Anaheim Ducks - Calgary Flames NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
16:00 Tappara - KalPa Liiga
18:30 New York Rangers - New York Islanders NHL
21:00 Dallas Stars - Seattle Kraken NHL
22:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
23:00 Florida Panthers - Buffalo Sabres NHL
23:30 Washington Capitals - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
söndag 14 april
02:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
02:00 Nashville Predators - Columbus Blue Jackets NHL
04:00 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Minnesota Wild NHL
18:30 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 St Louis Blues - Seattle Kraken NHL
21:30 Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes NHL
måndag 15 april
02:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:00 Washington Capitals - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres NHL
01:00 Detroit Red Wings - Montreal Canadiens NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:30 New York Rangers - Ottawa Senators NHL
tisdag 16 april
03:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Minnesota Wild NHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch