Peter Cehlárik
SHL

Nu ska Luleås slovakiske talang ta nästa steg

ANNONS

Succé på kort tid under första SHL-säsongen, men uppföljningen ifjol gick inte lika bra för Peter Cehlárik. Nu kliver han in i en av lagets toppkedjor lagom till premiären mot Skellefteå och hoppas att ta nästa kliv.
– Jag hade stora förväntningar på mig själv. Det gick inte som jag tänkt mig, men jag har lärt mig något och nu kommer det förhoppningsvis att gå bättre, säger han till nsd.se.

På onsdag spelar Luleå mot Skellefteå i SHL-premiären. En match som är framflyttad från sin omgång och spelas som ensam match på onsdagskvällen.
Nu ser det ut som att Luleås slovakiske talang Peter Cehlárik tar plats i laget lagom till onsdagens premiärmatch, skriver NSD.

Han spelade med Stephen Dixon och Lennart Petrell i gårdagens match mot Nottingham och sköt ett av målen. Han snodde pucken av en Nottinghamspelare på egen blå och skrinnade sig fri och lade retfullt in pucken med en backhand mellan benen på målvakten Craig Kowalski.
Han stod även tidigt noterad för 1-0-målet, men det tillskrevs sedan Dixon, som spelade in pucken mot Cehlárik men där pucken styrdes på en Nottingham-skridsko och in i mål.

Efter matchen förklarade tränaren Joakim Fagervall att laget man ställde upp med mot Nottingham ”så nära du kan komma, i alla fall” är det lag som spelar premiären och utvecklade resonemanget runt Cehláriks roll efter att han gjort sin andra match ihop med två av Luleås namnkunniga nyförvärv.
– I första matchen mot Kärpät såg vi en kemi mellan dem som kändes ganska bra. Cehlarik är ju en skicklig spelare, det kändes som att de fick en lekkamrat till. I dag skapar han ju jättemånga chanser, det finns någonting där som är intressant, säger han till nsd.se.

Den 19-årige slovaken slog igenom stort när han gjorde sina första SHL-matcher för Luleå under slutdelen av säsongen 12/13. Då sköt han sex poäng på åtta matcher i ligan och hade ett mål i slutspelet.
Ifjol fick han inte samma utdelning och kunde inte fortsätta på den inslagna vägen. Det blev bara fyra poäng i SHL under säsongen och han fick spendera en del allsvensk tid med Asplöven.
– Jag hade stora förväntningar på mig själv. Det gick inte som jag tänkt mig, men jag har lärt mig något och nu kommer det förhoppningsvis att gå bättre, säger Cehlárik själv om fjolårets insats.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games