Vancouver

Nu är Moore och Bertuzzi överens: ”Blandade känslor”

ANNONS

Det var bara dagar kvar innan fallet skulle gå till rättegång. Men nu är den tio år gamla konflikten mellan Todd Bertuzzi och Steve Moore slutligen löst. I går kväll kom beskedet från Moore att parterna är överens.
– Jag har accepterat en förlikning, skriver Moore i ett pressmeddelande.

Det har varit en synnerligen utdragen och oviss historia in i det sista. För ett par veckor sedan gick Todd Bertuzzis advokat ut och meddelade att de var överens med Steve Moores advokater om en förlikning. Det dementerades av Moores bror Mark och sedan dess har parterna fått ligga i för att hinna komma överens innan ärendet placerades i händerna på en domstol. Den 8 september var nämligen en rättegång schemalagd för att starta.

Men nu hann man alltså nå en lösning på den tioåriga konflikt som sträcker sig tillbaka till mars 2004. Det var då Todd Bertuzzi avslutade Steve Moores karriär genom att överfalla honom bakifrån i en match mellan Vancouver Canucks och Colorado Avalanche. Sent i går kväll svensk tid skickade Moore ut ett pressmeddelande där han bekräftade att parterna nått en förlikning.
”Den här dagen kommer med blandade känslor. Jag är extremt tacksam för den medkänsla och uppmuntran som så många människor har visat det senaste årtiondet. De här åren har varit väldigt svåra för mig och min familj. Skadorna som jag ådrog mig under min rookiesäsong, åren när jag försökte ta mig tillbaka till NHL, hanteringen av en slocknad karriär och det rättsliga efterspelet har varit en lång och jobbig upplevelse. Även om ingenting kan ersätta förlusten av ens dröm så är jag glad att min familj och jag inte längre behöver bära omkring på den här bördan av att ha en rättsprocess hängande över oss. Jag är tacksam att kunna gå vidare”, skriver Steve Moore.

Hur mycket pengar han kommer att få från Bertuzzi är okänt, men Moore ska ha sökt ett skadestånd på 68 miljoner dollar för de plågor han har fått genomlida till en följd av överfallet. Men framför allt för att det tvingade honom att lägga av. Bertuzzi ska enligt capgeek.com ha tjänat cirka 47 miljoner dollar brutto under sin karriär.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games