Jack Connolly.
SHL

”Om Leksand kan gå till final? Absolut!”

ANNONS

Efter två år i Färjestad tar Jack Connolly ny sats i Leksand – och han gör det i samma kedja som storebror Chris.
– Jag ser ingen anledning till att vi inte ska kunna gå lika långt som jag gjorde med Färjestad i fjol, säger han till Hockeysverige.se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)
För två år sedan kom Jack Connolly direkt från universitetshockeyn i Minnesota till Färjestad. Under två säsonger i Värmland har det blivit 50 poäng på 113 matcher men det blev inget nytt kontrakt i Karlstad inför denna säsong. I stället hamnade Connolly, 25, i Leksand.
– När jag fick veta att Leksand var intresserade så gick de direkt upp i topp på listan över de lag som var intresserade. Det är en speciell hockeystad och jag ville stanna i Sverige. Jag är väldigt glad över att jag fått chansen här, säger han.

Chris Connolly.

I Leksand får han också för första gången spela tillsammans med brorsan Chris Connolly som värvades från Iserlohn Roosters i tyska ligan.
– Min agent sa att Leksand var intresserade av mig men vi hade pratat om ifall det fanns något lag som ville ha både mig och brorsan så vi kollade upp möjligheten. Tommy Salo sa att han hade sett mig spela under året och gillade min spelstil men han hade inte sett min bror, som då spelade i Tyskland, så han åkte dit och kollade på honom och gillade hans sätt att spela. Så vi fick möjligheten att komma hit båda två och vi hade inte kunnat önska något mer. Det är en dröm som slår in för oss.

Hur skulle du jämföra er som spelare?
– Vi är ganska lika som spelare. Båda är små och snabba med pucken. Vi gillar att vända spelet snabbt. Det är kul att spela med honom för vi har en ”connection” som gör att vi vet var vi har varandra på isen.

Som Sedinarna…
– Haha, ja, fast kanske på en lite annan nivå. Men det är samma koncept.

”JAG GILLAR POTENTIALEN I LAGET”

Hur ser du på din roll i Leksand?
– Det är lite tufft att säga eftersom att det fortfarande är tidigt på säsongen. Men tränarna här har varit fantastiska och gett mig möjligheten att få spela en kreativ hockey där jag är offensiv. Jag har fått spela en del i power play vilket visar att de har stort förtroende för mig. Jag gör allt jag kan för att gå ut där och inte göra dem besvikna.

Tycker du att du fick den chansen och det förtroendet i Färjestad också?
– Jo, lite. Jag tycker jag fick en del chanser där också. Men jag hade en säsong som var ganska upp och ner senast… men totalt sett hade jag en bra tid där, det är en fin klubb. Vi hade en hemsk start förra året och de kände väl att de behövde göra en del förändringar till den här säsongen. Jag vet inte vad ledningen pratade om men jag kunde inte tänka på det utan jag hade fokus på att få laget att börja vinna igen. Och vi gick ju till final så så illa kan det inte ha varit. Men de ville väl ha andra spelare, och det är okej för mig, jag har hittat en bra plats här i stället.

Förra året spelade du i Sveriges näst bästa lag. Hur långt ifrån den kvalitén är det här Leksand?
– Jag tror att vi är där redan. Om jag tänker på vilka spelare jag spelar med nu jämfört med de jag spelade med förra säsongen så tycker jag att det här laget är lika bra. Vi har massor av talang och jag gillar potentialen det här laget har. Jag gillar också kemin och gruppen, det är ingen som skriker eller bråkar med varandra. Det är väldigt, väldigt bra sammanhållning.

Du menar alltså att du tror att Leksand kan gå till final i år?
– Absolut! Det gäller att vi tror på oss själva. Det är en svår väg att vandra men jag ser ingen anledning till att vi inte ska kunna komma topp 6-lag och väl där så tror jag vi kan gå långt. Men det gäller att ha fullt fokus och ge allt varje match.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games