Sergej Moziakin får ny l
Nyheter

VIDEO: Här rivstartar Moziakin KHL-säsongen

ANNONS

Mästarna Magnitogorsk öppnade den nya KHL-säsongen ungefär som man slutade den förra. Genom att ha Sergej Moziakin, Jan Kovář  och Danis Zaripov i fantastisk poängform. Kedjan – tillsammans med backen Chris Lee – öste in poäng i premiären när man körde över Dinamo Moskva med 6-1.

Ifjol dominerade kedjan med Sergej Moziakin, Jan Kovář och Danis Zaripov på ett sällan skådat sätt och var etta, tvåa och trea i poängligan i både KHL och dess slutspel om Gagarin Cup där deras Magnitogorsk vann mästerskapet.

När KHL traditionsenligt startade med mötet mellan regerande mästarna Magnitogorsk och fjolårets grundseriesegrare – tillika mästarna från 2012 och 2013 – Dinamo Moskva, så visade inte Magnitogorsks superkedja något större prov på mättnad efter fjolårets braksuccé.
Tvärtom.

Magnitogorsk vann matchen med 6-1 och kedjan låg bakom fem av målen i överkörningen.
Moziakin stod för tre mål och en assist och fick en smakstart på sin jakt att bli den första spelaren att nå 40 mål i KHL.
Kovář hade tre assist och Zaripov ett mål och två assist. Dessutom fick förre FBK-backen Chris Lee snappa upp ett mål och två assist i matchen efter att ha avslutat målskyttet med sitt 6-1-mål.

Magnitogorsk fick tidigare världsmästarmålvakten Aleksandr Jerjomenko utbytt redan i första perioden när Moziakin sköt sitt andra mål och tredje poäng i matchen.

För Dinamo Moskva har man inlett en ny era nu efter de senaste årens starka spel. Oleg Znarok har lämnat jobbet som coach i klubben, som han haft under framgångsperioden och hans tidigare assistent Harijs Vitolins har tagit över som ny huvudtränare.
Han kunde fått en bättre start, även om just den direkta starten var bra i och med att det var Dinamos Filip Novák som slog in säsongens första mål. Men därefter gick det utför. Rejält.

Den här matchen tjuvstartade säsongen. Imorgon kommer tio andra matcher att spelas. Bland annat spelar Jokerit sin första match i ligan när man ställs mot Dinamo Minsk hemma i Hartwall Arena.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games