SHL

Frölunda slarvade bort poängchansen: ”De spelade smartare än oss”

ANNONS

Ett insläppt mål i numerärt överläge fem mot tre förstörde för Frölunda i lagets första match i Champions Hockey League. Göteborgarna kom aldrig upp ur den grop man grävde åt sig själva i och med baklängesmålet som betydde 3-0 mot Genève-Servette – även om man i slutändan var nära.
– De spelade smartare än oss, säger Frölundastjärnan Mathis Olimb efter 4-3-förlusten.

Frölunda fick knappast någon drömstart på sin resa i Champions Hockey League när man gästade Genève-Servette på torsdagskvällen. Slarvigt passningsspel och onödiga utvisningar gjorde att göteborgarna hamnade i en tidig uppförsbacke och ett underläge man aldrig kunde ta sig tillbaka ifrån.

Den landslagsmeriterade schweizaren Goran Bezina öppnade målskyttet för Genève och Roland Gerber fyllde på till 2-0 i den andra perioden. När sedan Frölunda fick chansen i spel fem mot tre i slutet av mittenakten gav Elias Fälth bort pucken med en slarvig passning i mittzonen och Jonathan Mercier kunde kontra in 3-0.

JOHANSSONS MISS KNÄCKTE FRÖLUNDA DEFINITIVT
I slutperioden visade Frölunda sedan prov på moral och kom upp till 3-2 efter mål från tidigare nämnde Fälth och Christian Bäckman, men en slarvig retur från Lars Johansson krossade sedan göteborgarnas poängchanser. På ett skott som inte såg allt för utmanande ut lämnade Johansson pucken för Christopher Rivera att slå in till 4-2.

Mathis Olimb reducerade sedan på nytt framspelad av radarpartnern Andreas Johnson, men trots att man var nära i slutsekunderna lyckades Frölunda aldrig utjämna.
– De spelade smartare än oss i den här matchen, säger Olimb till SVT Play.

Härnäst för Frölunda väntar ett bortamöte mot franska Briancon på lördag, ett lag man bör besegra för att vara med och konkurrera om en slutspelsplats på allvar.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games