Vancouver

Kovändningen – Moore och Bertuzzi inte överens

ANNONS

Sent i går kväll kom beskedet att den tio år gamla konflikten mellan Todd Bertuzzi och Steve Moore var över. Men det var då. På onsdagen kom ett motsatt besked – parterna är inte alls överens.
– Steve säger att det inte finns någon överenskommelse ännu och att han inte vet hur han ska hantera medias spekulationer, säger Moores broder Mark Moore till TSN.

Det är över tio år sedan Todd Bertuzzi gjorde slut på Steve Moores karriär med det avskyvärda överfallet i en match mellan Vancouver Canucks och Colorado Avalanche. Incidenten har fått implikationer som sträcker sig långt bortom isen. Moore stämde nämligen Bertuzzi till en följd av att han tvingades sluta spela ishockey efter överfallet och processen har varit synnerligen utdragen.

Sent i går kväll svensk tid kom uppgifter från Nordamerika om att parterna hade kommit överens om en förlikning som skulle hindra ärendet från att hamna i domstol. Bertuzzis försvarsadvokat Geoff Adair sa i ett uttalande till ESPN att man äntligen nått en lösning. Det var ett uttalande som inte visade sig stämma. I alla fall om man ska tro Steve Moores broder Mark Moore.

I en intervju med TSN låter Mark Moore hälsa från brodern att parterna inte alls är överens om en förlikning ännu.

”HAN HAR SVÅRT ATT TA BESLUT”

– Jag fick ett sms från Steve i går kväll och han är väldigt orolig. Han säger att det inte finns någon överenskommelse ännu och att han inte vet hur han ska hantera medias spekulationer.
– På grund av sina skador har har han svårt att ta beslut och därför vet han inte hur han ska hantera media.

Enligt Mark Moore tror broderns advokater att gårdagens besked var ett sätt för Bertuzzis advokater försöker sätta press Steve Moore för att få fram en snabbare förlikning. Om det inte sker en uppgörelse före den 8 september kommer nämligen ärendet att gå till domstol.
– Todd Bertuzzi är free agent och vill skriva ett nytt kontrakt någonstans, menar Mark Moore.

Det som gör saken ännu mer förvirrande är att både NHL och Vancouver Canucks, som var Bertuzzis arbetsgivare vid tidpunkten för incidenten den 8 mars 2004, har gått ut med pressmeddelanden där man gläds åt beskedet att rättsprocessen är ur världen.

Sista ordet lär således inte vara sagt i den här härvan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games