Vancouver

Efter tio år – nu är Bertuzzi och Moore överens

ANNONS

Den 8 mars 2004 förstörde Todd Bertuzzi Steve Moores hockeykarriär. Drygt tio år senare har parterna nått en förlikning efter en lång och infekterad rättsprocess.
– Todd Bertuzzi är glad över att ha nått en lösning på det här, precis som jag antar att alla involverade parter är, säger NHL-spelarens advokat Geoff Adair till ESPN.

Det var under en match mellan Todd Bertuzzis dåvarande klubb Vanocuver Canucks och Steve Moores Colorado Avalanche som en av NHL-historiens fulaste överfall inträffade. I den tredje perioden av en 9-2-seger för Avalanche hoppade Bertuzzi på Moore bakifrån och fick hela sin kroppsvikt över motståndarforwarden som slogs medvetslös och bröt nacken.

Incidenten var en hämndaktion mot Moore, som några veckor tidigare hade tacklat Markus Näslund så illa att han drabbades av en hjärnskakning. Coloradoforwarden kom aldrig mer att spela i NHL efter att ha blivit illa skadad till en följd av överfallet. Bertuzzi blev å sin sidan avstängd i ett år, men missade inte speciellt många matcher eftersom säsongen 2004/05 ställdes in på grund av en lockout.

Steve Moore, äldre bror till New York Rangers center Dominic Moore, drog Todd Bertuzzi inför rätta och stämde honom på mångmiljonbelopp för att skadorna han hade ådragit sig vid överfallet tvingat honom att sluta. Först i går, drygt tio år efter incidenten, kom parterna överens om en förlikning. Hade man inte lyckats lösa konflikten innan 8 september hade ärendet gått vidare till domstol.

Hur mycket pengar som Bertuzzi kommer att betala Moore är än så länge inte känt. Den 39-årige forwarden, som har spelat för Detroit Red Wings de fem senaste åren, är i nuläget free agent och har inte lyckats få något nytt NHL-kontrakt under sommaren.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games