Robert Pettersson
Fyllkajan får en ny KHL-chans
ANNONS

Michail Anisin är tillbaka!
Vi har skrivit en del om honom under de senaste åren eftersom han är en synnerligen intressant spelare på många sätt och haft en förmåga att hamna i rampljuset av olika anledningar.

Framförallt tycker vi att det är spännande att han bara är 1.65. Och att han vann skytteligan i slutspelet 2012 och sköt guldet till Dinamo Moskva efter att ha trejdats dit strax före slutspelet.

Därefter har det gått…. så där. Det började med att han strejkade för att få högre lön. Han tyckte inte att han skulle spela för den låga lön han hade kontrakt att spela för, när han nu varit så bra att han vunnit skytteligan i ett slutspel.

Sedan dess har han inte riktigt varit i fas. Om man säger så. Allt kulminerade fullständigt i november förra året när han var med Donbass på bortaturné och skämde ut sig ordentligt i Ufa efter ett, vad man får anta, urartat fylleslag som absolut inte är någonting som vi på något sätt glorifierar… utan tvärtom förkastar å det grövsta.

Det var egentligen två sekvenser under den där fyllan som hände. Dels slogs han med läkare på ett sjukhus dit han kommit efter att ha slagits med lagkamraten Sergej Varlamov.
Sen var det den här sekvensen som filmades på spelarhotellet, som bara är sorglig.

 

 

Han fick kicken hur som helst och hittade inget lags om ville ha att göra med honom under resten av säsongen.

Först idag blev det lite liv i hans karriär igen. Nykläckta Sotji, där André Petersson ska spela, har valt att sajna upp honom på ett provspelskontrakt.
– Han kom hit igår och kommer att genomgå en läkarundersökning idag. Vi måste se om han är helt frisk. Sedan är allt upp till honom. Vi har ingått ett provspelskontrakt med honom, säger coachen Vjatjeslav Butsajev till sport-express.ru.

Butsajev? Ja, visst, det är han som var en hajpad värvning av Södertälje 1996 och som floppade för att hamna i Färjestad och avsluta sin enda säsong i Sverige som svensk mästare efter att inte ha varit helt oviktig för klubben i slutspelet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM