St. Louis

Sobotka tjeckar ut – då får retstickan nytt kontrakt

ANNONS

St. Louis Blues tappade en viktig kugge när Vladimir Sobotka på torsdagen tecknade ett KHL-kontrakt med Avangard Omsk. General managern Doug Armstrong agerade genast – genom att skriva nytt kontrakt med retstickan Steve Ott.

Efter att ha plockat över Joakim Lindström och Jori Lehterä från Europa samt fångat upp Paul Stastny på free agent-marknaden tycktes det som om St. Louis Blues hade värvat färdigt för den här sommaren. De planerna förändrades drastiskt på torsdagen när den tjeckiske centern Vladimir Sobotka valde att lämna klubben för spel i KHL med Avangard Omsk.

Det fick general managern Doug Armstrong att agera omgående. Under gårdagskvällen skrev han nytt kontrakt med forwarden Steve Ott, som fanns kvar på free agent-marknaden. 31-årige Ott kom till St. Louis från Buffalo Sabres i samband med Ryan Miller-trejden i vintras. Det mesta tydde dock på att han skulle gå förlorad när hans kontrakt gick ut 1 juli.

Blues nya kontrakt med Ott löper över de två kommande säsongerna och är totalt värt 5,2 miljoner dollar. Det ger honom en lönetaksträff på 2,6 miljoner per säsong.

Steve Ott hade tre assist och 37 utvisningsminuter på 23 matcher efter flytten från Buffalo till St. Louis. I slutspelet hade han två assist på sex matcher innan Blues blev utslaget av Chicago Blackhawks.

Under sin NHL-karriär har Ott spelat 696 NHL-matcher med Dallas, Buffalo och St. Louis. Han har noterats för 267 poäng och 1 355 utvisningsminuter.

Den här artikeln handlar om: