Nyheter

Vännerna återförenas på Long Island

ANNONS

De kamperade ihop i Toronto Maple Leafs under ett par säsonger. Nu återförenas kompisarna Michail Grabovskij och Nikolaj Kuljomin i New York Islanders. Och får dessutom stora pengar för att göra det.

När free agent-marknaden gick in på sin andra dag i går var det betydligt lugnare än när den öppnade på tisdagen. Ett av lagen hade hållit en låg profil under dag ett var New York Islanders. De var desto mer aggressiva i går.

Islanders skrev dollarstinna fyraårskontrakt med free agent-duon Michail Grabovskij och Nikolaj Kuljomin. Därmed återförenas den vitrysk-ryska duon på Long Island efter en säsong på varsitt håll. Grabovskij och Kuljomin spelade tillsammans i Toronto Maple Leafs ett par säsonger innan den förstnämnde köptes ut ur sitt kontrakt förra sommaren och hamnade i Washington Capitals.

Grabovskijs fyraårskontrakt är värt 20 miljoner dollar och har en lönetaksträff på fem miljoner. Kuljomin kommer å sin sida att tjäna 16,75 miljoner dollar under de närmaste fyra åren. Det ger en träff på nästan 4,2 miljoner dollar.

Grabovskij kommer från en säsong då han svarade för 35 poäng (13+22) på 58 matcher medan Kuljomi svarade för 20 poäng (9+11) på 70 matcher för Leafs.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games