Nyheter

Finske stjärnan lämnar KHL för NHL – av familjeskäl

ANNONS

Finske stjärnan Petri Kontiola lämnar KHL efter fem säsonger och flyttar till en ännu ospecificerad NHL-klubb och han lär vara en av de första européerna att välja NHL-spel av familjeskäl.
– Efter VM tog jag mig tid att tänka och sedan blev det uppenbart att jag behöver ändra på saker i mitt liv. Jag vill vara på ett ställe där jag kan tillbringa mer tid med min dotter, säger han till sin tidigare KHL-klubbs hemsida.

Det är inte bara Jori Lehterä av finländarna i KHL som väljer att lämna ligan för spel i NHL.
Även Petri Kontiola, som spelat för Traktor de senaste åren, gör det.
Han bröt nyligen sitt kontrakt med klubben av familjeskäl och på klubbens hemsida valde han i morse att förklara sitt beslut.

– I grund och botten är det av familjeskäl, men också för att det är min sista chans att vinna Stanley Cup. Efter VM tog jag mig tid att tänka och sedan blev det uppenbart att jag behöver ändra på saker i mitt liv. Jag vill vara på ett ställe där jag kan tillbringa mer tid med min dotter, säger han Kontiola.

29-åringen tillhörde Chicago (och senare Anaheim) i NHL mellan 2007 och 2009, men spelade bara tolv NHL-matcher under de två säsongerna, samtliga för Chicago.
Sedan dess har han spelat i KHL i fem säsonger, två för Magnitogorsk och tre för Traktor. Han sköt 37 poäng (15+22) på 53 matcher den gångna säsongen.

Vilket lag Kontiola har skrivit kontrakt med har ännu inte offentliggjorts.
– Flera klubbar förklarade för min agent att om jag blev fri från mitt kontrakt så skulle de erbjuda mig ett kontrakt. Jag fyller 30 år i år och känner att det här är min sista chans att bevisa att jag duger i NHL.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM