Södertälje SK

”Vill göra något annat än att vara sportchef”

ANNONS

Södertälje SK får leta efter en ny sportchef. På måndagen meddelade klubben att Per Nygårds lämnar ämbetet efter fyra säsonger på posten. I stället ska han successivt gå över till att träna klubbens J18-lag på heltid. 
– Vi räknar med att ha en lösning på plats under hösten, säger klubbens ordförande Jan Bergman.

2010 återvände Per Nygårds till Södertälje SK efter att ha varit i Timrå under ett par säsonger. Han tog jobbet som sportchef och var omedelbart med om att se klubben falla ut ur i elitserien.

Efter fyra säsonger som sportchef har Per Nygårds informerat styrelsen om att han vill byta tjänst inom föreningen. Klubben har därför utsett honom till ny tränare för J18-laget samtidigt som man har inlett jakten på en ersättare.
– Som alla vet har vi en tuff säsong bakom oss och vi är nu inne i en hektisk period med bygget av det kommande laget. Även om jag har mycket stöd av den nya rekryteringskommittén känner jag att jag kommande säsong vill göra något annat än att vara sportchef, säger Nygårds i ett pressmeddelande.

48-åringen kommer att jobba vidare som sportchef till dess att en ersättare har utsetts, något som ska ske lagom till hösten, enligt klubbens ordförande Jan Bergman.
– Sportchefsjobbet kräver 100 procent, dygnet runt, året runt och vi stöttar Pers önskan att hitta en alternativ arbetssituation, säger Bergman.

Den här artikeln handlar om: