Nyheter

Uppgavs felaktigt ha skrivit på för ny klubb: ”Kom som en chock”

ANNONS

Johan Lorraine flyttade från division 1-hockeyn till Kazakstan och hade en stark säsong i ligan ifjol. Nu jagar han möjligheten att kliva uppåt i karriären – men fick ett litet bakslag häromveckan när en kazakisk klubb offentliggjorde att man gjort klart med den svenske anfallaren.
– Att de gick ut med att jag hade skrivit på kom som en chock, säger Johan Lorraine till hockeysverige.se.

Få svenskar har spelat hockey i Kazakstan. Än färre har gjort det i den kazakiska ligan. Där gjorde Johan Lorraine tämligen bra ifrån sig under den gångna säsongen.
Han sköt 21 mål på 45 matcher i ligaspelet och hade ytterligare fyra mål i slutspelet för Arystan Temirtau.

För tre veckor sedan blev han klar för Beibarys Atyrau. Ja, det var åtminstone vad klubben offentliggjorde. Verkligheten var emellertid en annan, även om nyheten kablades ut och att det fram till för bara någon dag sedan stod uppskrivet på eliteprospects.com att han skulle spela för klubben. Ett inte speciellt bra ställe att synas som upptagen spelare på i jakten på ny klubbadress.
– Att de gick ut med att jag hade skrivit på kom som en chock. Jag har ingen aning om varför de gick ut med att jag skrivit på. Det första jag gjorde var att ringa min agent men han var lika oförstående som jag var, berättar Johan Lorraine för hockeysverige.se.

25-åringen berättar att han blivit erbjuden kontrakt från ”några klubbar i Kazakstan”, men som man inte valt att tacka ja till.
– Men det är ju lite kul att de skriver som de skriver. Det visar ju åtminstone att de är intresserade av mina tjänster. Men det hade ju varit bra om de gick ut med rätt och riktigt information.

”Det funkar lite speciellt där borta”

Lorraine har tidigare spelat division 1-hockey i Sverige under många år och representerat Botkyrka, Nynäshamn, Wings från Arlanda, Nybro och Borås, men siktar nu efter den starka säsongen i Kazakstan högre upp än både division 1 och Kazakstan.
– Jag skulle helst vilka testa på spel på högre nivå här i Sverige eller Ryssland. Jag har några bollar i luften och ser fram emot säsongen.

Notabelt i sammanhanget är att han överhuvudtaget inte hört något alls från klubben under de veckor som passerat sedan man gick ut med att han är klar för dem.
– Nej, det har inte sagts något alls efter det här egentligen.Jag vet faktiskt inte varför de gjorde som de gjorde. Men det fungerar lite speciellt där borta, minst sagt. Kommunikationen är inte alltid den bästa.

Ändå är han inte främmande för att göra en säsong till i Kazakstan, om det inte skulle lösa sig med något mer attraktivt. Trots baksidorna.
– Livet vid sidan om är väl lite så att man måste uppleva det för att förstå hur det är. Allt som man tar för givet hemma i Sverige är som bortblåst. Levnadsförhållandena går inte ens att jämföra med Sverige och det sociala livet är inget att hänga i granen direkt.

– Men även om livet är hårt och tufft där så fann jag ändå en form av charm i det. Jag kan tänka mig en säsong till där om rätt möjlighet dyker upp.

Han beskriver ligan som vassare än man kan tro och att de flesta importspelarna i ligan håller en ganska bra klass, med spelare som lirat i flera av de större ligorna.
Där fanns bland annat Miroslav Zálešák, Toni Dahlman och Mike Danton under säsongen. Och lettiske OS- och VM-spelaren Armands Bērziņš.

Lorraine var själv lagkamrat med Atvars Tribuncovs, som spelat fyra SHL-säsonger.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL