Nyheter

Florida köper ut lagkaptenen – med ett år kvar på kontraktet

ANNONS

Florida gör vad de kan för att genomföra sin generationsväxling så snabbt som möjligt. Efter att man plockat Aaron Ekblad som första spelare i draften i fredags såg man i dag till att öppna upp en lucka i laguppställningen för backlöftet genom att köpa ut lagkaptenen Ed Jovanovski. Åldermannen hade ett år kvar på sitt kontrakt värt 4,125 miljoner dollar per säsong.

Jovanovski har agerat lagkapten för Florida de senaste två säsongerna och har varit minst assisterande kapten i lagen han spelat i de senaste tolv åren. Den gångna säsongen förstördes dock i mångt och mycket av skador som begränsade 38-åringen till 37 matcher på vilka han svarade för sex poäng. Detta efter att han säsongen innan endast spelat sex matcher på grund av sina skadebekymmer.

Om Jovanovski nu hittar någon ny klubb som finner en skadedrabbad backveteran med ledaregenskaper intressant återstår att se. Veteranen är nu tillgänglig på free agent-marknaden som öppnas på tisdag. Totalt har den erfarne backen hunnit spela 1 128 matcher för tre olika klubbar under sin NHL-karriär.

Den här artikeln handlar om: