Vancouver

Mästarcoachen tar över Vancouver Canucks

ANNONS

Det blir en coach med en nybliven mästerskapstitel på sitt cv som tar över Sedinarnas Vancouver Canucks. På måndagen presenterade klubben Texas Stars head coach Willie Desjardins som ersättare till sparkade John Tortorella.

Vancouver Canucks upplevde en på många sätt tumultartad säsong som utmynnade i missat slutspel för första gången sedan 2008. I efterdyningarna av bakslaget tvingades både general managern Mike Gillis och coachen John Tortorella lämna sina poster.

Sedan tidigare har Jim Benning tagit över rollen som general manager i klubben. Nu har han också hittat en ny coach. Och precis som förväntat blir det Willie Desjardins som ska återupprätta lagets heder. 57-åringen kommer närmast från AHL där han ledde Dallas farmarlag Texas Stars till Calder Cup-titeln via en finalseger över St. John’s Icecaps med 4-1 i matcher förra veckan.

Desjardins har en gedigen tränarkarriär bakom sig, men har aldrig tidigare haft huvudansvaret för ett lag i NHL. Han fungerade som assisterande coach i Dallas Stars säsongen 2011/12 och har även varit huvudansvarig i juniorlaget Medicine Hat Tigers i WHL under många år. Dessutom ledde han Kanada till en silvermedalj vid JVM i Regina och Saskatoon 2009/10.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games