Philadelphia

Flyers trejdar publikfavoriten – mot gammal bekant

ANNONS

Han har spelat för Philadelphia Flyers i sju raka säsonger. Nu tvingas forwarden Scott Hartnell flytta på sig. Under måndagen kom beskedet att 32-åringen blivit trejdad – till Columbus Blue Jackets.

2007 värvade Philadelphia Flyers till sig Scott Hartnell från Nashville Predators. Sedan dess har den fysiske vänsterforwarden byggt sig en bra NHL-karriär i klubben, blivit en stor publikfavorit och ofta spelat i lagets förstakedja tillsammans med lagkaptenen Claude Giroux.

När Flyers nu går in i en ny era under nyblivne general managern Ron Hextall blir det förändringar i klubben. På måndagen meddelade Flyers att de har trejdat Hartnell till Columbus Blue Jackets i utbyte för missnöjde forwarden R.J. Umberger och ett fjärdeval i draften 2015.

Hartnell kommer från en säsong där han svarade för 20 mål och 52 poäng på 78 matcher och hade innan dess ett riktigt tungt och skadefyllt år under 2012/13, där det bara blev åtta mål och elva poäng på 32 matcher.

För Umberger, 32, innebär trejden en återkomst till Philadelphia. Han lämnade klubben för spel i Columbus 2008. Amerikanen har varit missnöjd med sin roll i Columbus senaste säsongen och bad klubbledningen om en trejd tidigare i år. Under säsongen svarade han för 18 mål och 34 poäng på 74 matcher.

Ur ett löneperspektiv tar Columbus över ett kontrakt som sträcker sig till och med 2019 värt 4,75 miljoner dollar. Umberger har en lönetaksträff på 4,6 miljoner dollar som sträcker sig till och med 2017.

 

Den här artikeln handlar om: