SHL

Succélånet återvänder till Örebro: ”Roligt att det gick att lösa”

ANNONS

Han gjorde snabbt succé i Örebro när han plockades in till klubben under slutet av säsongen och gjorde bland annat hattrick direkt i debuten för klubben. Nu är det klart att han återvänder till Örebro, trots att han hade kontrakt i ett år till med HPK.
– Det är roligt för föreningen att han ville komma hit till klubben och att det gick att lösa. Han visade under sin tid här att han är en rutinerad spelare och har en riktigt bra spelförståelse. säger tränaren Lill-Kenta Johansson.

Ville Viitaluoma gjorde snabb succé i Örebro när han togs in till klubben i slutet av säsongen. Därefter var meningen att han skulle återvända till HPK och spela kommande säsong.
Men så blir det inte. Örebro får tillbaka finländaren till klubben efter att allt löst sig med hans kontraktssituation.
– Det är roligt för föreningen att han ville komma hit till klubben och att det gick att lösa. Han visade under sin tid här att han är en rutinerad spelare och har en riktigt bra spelförståelse. Ville var verkligen en av de bidragande orsaker som gjorde att vi klarade oss kvar i SHL. Han blir nu en viktig pusselbit i lagbygget för att ta nästa steg och etablera oss som ett SHL-lag, säger tränaren Lill-Kenta Johansson i ett pressmeddelande.

Den 33-årige centern kom till Örebro tillsammans med Jere Sallinen och sköt fem mål och en assist på sex SHL-matcher med klubben och hade sedan sex poäng (4+2) på tio matcher i kvalserien.
En rejäl uppryckning mot säsongen han gjorde i Luleå 11/12 då han bara svarade för 15 poäng på 55 matcher och flyttade tillbaka till Finland med ett år kvar på kontraktet och var redan första året när han var tillbaka i Finland trea i poängligan i den finska ligan.

Men nu blir det en nu vända till Sverige och en full säsong, eller två, om det vill sig väl. Han har skrivit på för två säsonger med Örebro.
– Det känns jättebra att komma tillbaka till Örebro, jag ser verkligen fram mot detta. Självklart var det ett svårt beslut eftersom jag hade kontrakt med HPK, men jag trivdes verkligen bra i Örebro under våren och jag ville verkligen tillbaka så när jag fick chansen från Örebro Hockey så var det ingen tvekan, säger han själv.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games