Nyheter

Nilstorp hjälte när Texas tog finalkommando

Cristopher Nilstorp var en av nattens stora förgrundsfigurer när den tredje Calder Cup-finalen spelades i St. John’s i natt. Med 31 räddningar på 32 skott hjälpte 30-åringen sitt Texas Stars till en 2-1-seger efter förlängning.

Cristopher Nilstorp utsågs till matchens första stjärna när Texas Stars gick fram till 2-1 i matcher i serien mot St. John’s Icecaps. Stars vann med 2-1 efter att grundseriens poängkung i AHL, Travis Morin, skjutit segermålet 7.20 in i förlängningen.

Matchen var till stora delar en målvaktsduell mellan Nilstorp och St. John’s formstarke målvakt Michael Hutchinson, som motade 34 puckar och utsågs till matchens andra stjärna.

I St. John’s registrerade Carl Klingberg sin första finalpoäng när han hade assist på Kael Mouillierats 1-1-mål med drygt åtta minuter kvar av den tredje perioden. 23-åringen har sju poäng (2+5) på 19 slutspelsmatcher.

Cristopher Nilstorp har svarat för ett imponerande slutspel och har en räddningsprocent på 92,0 efter nattens starka insats.

Den fjärde finalmatchen spelas på Newfoundland först under natten mot tisdag nästa vecka.