SHL

En säsong till – sedan har ”Kuben” dömt färdigt

ANNONS

Christer Lärking har dömt sin sista SHL-match. Snart kommer en annan av Sveriges mest meriterade domare att lämna scenen. Nästa säsong blir veteranen Thomas ”Kuben” Anderssons sista i SHL.
– Jag kände att jag vill sluta medan det fortfarande är riktigt kul och jag är motiverad. Och innan jag blir utkastad, säger ”Kuben” till Gefle Dagblad.

Han har dömt över tusen matcher i den svenska högstaligan. 51 år gammal börjar Thomas ”Kuben” Andersson se slutet på karriären. När säsongen 2014/15 startar i september går han in på sin sista säsong som SHL-domare.

I en intervju med Gefle Dagblad säger ”Kuben ” att han tog beslutet redan för två år sedan. Han tycker fortfarande att det är roligt att döma, men har ingen lust att uppleva en dalande kurva innan han tvingas bort av Hockeyligan.
– Jag kände att jag vill sluta medan det fortfarande är riktigt kul och jag är motiverad. Och innan jag blir utkastad. Nu blir det lite annorlunda ändå i och med att Hockeyligan valt att inte förlänga mitt proffskontrakt, som gick ut den 31 maj. Men det har ingenting att göra med att jag ska sluta efter nästa säsong, utan dom vill helt enkelt föryngra domargruppen, säger han till GD och tillägger att Marcus Linde och Linus Öhlund går in som nya heltidsdomare nästa säsong.

Att han inte längre är heltidsanställd proffsdomare får ekonomiska konsekvenser.
– I stället för fast månadslön kommer jag att få betalt per match. Risken är att det blir färre matcher än tidigare, men förhoppningsvis kommer jag även att döma matcher i allsvenskan. Jag tycker ändå att det är en bra lösning och jag ser det som en förmån att få vara med ett år till, säger ”Kuben”.
– Samtidigt har jag ett år på mig att söka ett nytt jobb. Jag kan inte gå i pension vid 52 års ålder.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM